• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zenica: Učenica izmislila otmicu?

Autor mondo.ba

Zenička policija ispitivala djevojčicu koja je prijavila navodnu otmicu drugarice ispred Osnovne škole "Hasan Kikić" u Zenici, dok je ona, kako tvrdi, uspjela pobjeći od otmičara. Direktor škole: Svi na broju!

Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona je potvrđeno da je završeno ispitivanje djevojčice za koju se sumnjalo da je jutros oteta.

Policiji je jutros je prijavljena otmica djevojčice ispred Osnovne škole “Hasan Kikić” u zeničkom naselju Tetovo.

Iz policije su potvrdili da su zaprimili prijavu ali ne i da se radi o otmici. Nakon prijave policija je blokirala cijelo područje.

Prema izjavama očevidaca maskirane osobe su pokušale uvući u kombi dvije djevojčice ali je jedna uspjela pobjeći u školu dok su sa drugom, navodno, otmičari pobjegli.

Zenica škola
Izvor: YouTube

"S djevojčicom je obavljen razgovor i ona je napustila prostorije MUP-a. Iz škole su nam potvrdili da ne nedostaje nijedno dijete. Međutim, mi nastavljamo s aktivnostima u skladu s uputama dežurnog tužioca kako bismo utvrdili pravo stanje", izjavila je za N1 Aldina Ahmić, portparolka MUP ZDK.

Zamjenik direktora Osnovne škole Mustafa Krgo rekao je da su svi učenici na broju i da će poslije razgovora sa djevojčicom biti utvrđeno da li je riječ o otmici.

On je naglasio da je policija na terenu i da radi posao, te pozvao na smirivanje situacije.

MUP ZDK neće izlaziti u javnost dok ne provjeri sve navode.

Proteklih dana i u Sarajevu su zabilježeni pokušaji otmice djece.

Ispred OŠ "Saburina" u opštini Stari Grad prije dva dana nepoznate osobe pokušale su da uvuku djevojčicu u kombi.

Povodom ovog slučaja reagovali su i iz Savjeta roditelja Kantona Sarajevo i navode da imaju stalni kontakt s predstavnicima MUP-a Kantona Sarajevo te pozivaju roditelje da ne stvaraju bespotrebnu paniku, ali da pojačaju oprez za svoju djecu, posebno pri odlasku u školu i povratku.

Prije desetak dana ispred sarajevske OŠ "Pofalići" nepoznati muškarac je, izlazeći iz bijelog kombija, pokušao da otme jednog dječaka, a slični slučajevi zabilježeni su i na području opštine Centar, tačnije u blizini škola u naseljima Podhrastovi i Bjelave.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE