• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arapi mjerkaju okolinu Banjaluke

Autor mondo.ba

Nakon sarajevske, Arapi su se počeli da se interesuju i za banjalučku regiju. U Čelinac i Kotor Varoš je u izvidnicu prije investitora stigao ambasador BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).

Milićević kaže da arapski bogataši dolaze zbog ekonomskih razloga, ali važnu ulogu igraju i prirodni uslovi.


"Jedan od glavnih razloga je što mi ovdje imamo zaista ono što njima nedostaje. Oni su željni prirode, reka, čistog vazduha", rekao je Zoran Milićević, ambasador BiH u UAE, javlja ATV.

"Mi smo već u Evropi tako da bi njima ulaz u Evropu preko BiH bio jako interesantan što bi BiH trebala imati u vidu i iskoristiti na najbolji mogući način", rekao je Milićević.

Izgradnja zatvorenih naselja po ugledu na ona oko Sarajeva, čini se, još nisu u planu. Interesovanja investitora iz Emirata usmjerena su ka drvnoj, građevinskoj i prehrambenoj industriji.

U Čelincu će se za početak fokusirati na proizvodnju pilećeg mesa. Načelnik je siguran da imaju šta da ponude stranim investitorima.

"Mi smo opština koja ima dosta drvnog resursa i imamo na raspolaganju zemljište, ali koje nije uređeno. Znači, imamo u ruralnom području, konkretno Dubrova Stara jednu ogromnu površinu od nekih 30 hektara", kazao je Momčilo Zeljković, načelnik Čelinca.

Novac, pa i onaj arapski, je očigledno dobrodošao. Vlasti izgleda smatraju da su šuma i zdrava hrana dovoljan mamac za njegovo privlačenje.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Petar

Prvo ce arapi kupiti zemlju, pa napraviti naselja i okupirati nas za kratko vrijeme. Pitam se ima li iko normalan u ovoj zemlji? Ni za kakve novce im ne treba davati ni zemlju ni bilo sta.

Da

Nazalost do dobrih.prilika ne moze da dodje.obican,vrijedan i cestit "seljak" . Nepovratne kredite dobijaju oni koji inece da rade, vec da uzmu kredit, podijele i nikome nista. Velike firme duzne milione za poreze a mali budu zatvoreni. Niko ne odgovara ako propadne drzavna firma. Vecina politicara je gladna para i nikad im nije dosta , zato tu i jesmo gdje jesmo. Podijele se krediti,pomoc i dali se kasnije prati sta se dalje desava sa tih para?

xy

Da se opet ne potvrdi ona narodna, Kasno Marko na Kosovo stize!. Pamet u glavu. Proizvedite, pa prodajte gdje hocete.

Da

Interesantno. Zar smo toliko nesposobni da mi ne mozemo nista prodati i proizvesti sem da prodamo zemlju drugom pa da on ubire sve plodove. Sta to nije uredu sa nama ?

Mario.

Nije svaki investitor pozeljan u RS.pogledajte sta se desava oko Sarajeva vezano za arape.Mislim da se dobro treba promisliti kad su oni u pitanju.

MONDO REPORTAŽE