• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik sa Kinezima o mogućnostima za investiranje

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Kini sa predsjednikom uprave "Dongfang elektrik korporejšn" Zou Leijem razgovarao o mogućnostima investiranja u Republiku Srpsku.

 Dodik sa Kinezima o mogućnostima za investiranje Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Predsjednik uprave ove kineske kompanije koja je izgradila Termoelektranu "Stanari" istakao je da postoji interesovanje da se sa Republikom Srpskom prave specijalne ekonomske zone.

Lei je dodao da će "Dongfang elektrik korporejšn", u skladu sa planom kineske vlade o ulaganjima u inostranstvo, ponuditi Republici Srpskoj najkvalitetnija rješenja i tehnologiju, prenosi RTRS.

Predsjednik Srpske prvog dana posjete Kini dao je intervju za Sečuansku RTV.

Dodik će prisustvovati i gala večeri u Sečuanu povodom 16. Međunarodnog sajma, čije je otvaranje planirano za 3. novembar.

Planirano je da Dodik sa guvernerom kineske pokrajine Sečuan Jin Lijom razgovara o partnerstvu ove pokrajine i Republike Srpske, a u Pekingu će, sa internacionalnim sekretarom Komunističke partije Kine potpisati sporazum o saradnji i partnerstvu SNSD-a i te partije, što predstavlja dodatni podsticaj dobroj saradnji kineske države i kineskih kompanija s Republikom Srpskom.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi u devetodnevnoj posjeti Kini, gdje će učestvovati u radu privrednog foruma i sastati se potpredsjednikom kineske vlade, koji je njegov domaćin.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE