• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić: Spajanje izbora moguće oko 2020.

Autor SRNA

Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da se retroaktivno ne može uređivati objedinjavanje lokalnih i opštih izbora u BiH.

"Može se uređivati spajanje lokalnih i opštih izbora tamo negdje 2020. ili 2022. godine, jer su svi izabrani odbornici, načelnici i gradonačelnici prema postojećem Izbornom zakonu dobili mandat na četiri godine.

Retroaktivno se nikome ne može uskratiti stečeno pravo, jer bi u suprotnom bili izazvani ustavni i sudski sporovi", rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je istakao da su svi načelno govorili o potrebi racionalnizacije i objedinjavanja opštih i lokalnih izbora u BiH.

"Izborni zakon BiH je do sada mijenjan svake godine. U zadnjih par godina nije bilo dogovora niti o jednoj suštinskoj promjeni ovog zakona,a juče sam vidio da je `bosanka koalicija` dogovorila neke njegove izmjene", kaže Radojičić.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bl

Izbori su bili za cetiri godine a nase Sarajlije bi da mjenjaju. Ponovo rade protiv SRPSKOG naroda. Okrenite se jedni drugima a ne protiv brata. Morate saradjivati zbog svog naroda. Ne trebaju nam izdajnici.

xy

@Bl Bl, o cemu ti pricas kao papagaj, izdaja, izdaja.....nista drugo ne znate SNSD botovi. Jesu bili za cetiri godine lokalni i za cetiri opste, ali gradjani su izlazili na izbore svake druge godine, jer nisu bili u isto vrijeme. Naravno da trebaju biti zajedno i opsti i lokalni, manje ce potrositi para za predizbornu kampanju, odnosno bice o istom trosku. Razmisli malo o ekonomskoj isplativosti ili su tebe toliko obogatili ovi vladajuci banditi. Naravno, ni ovi u opoziciji nisu manji banditi.

xy

Prepao se da nece vladati duze od 2 god. Samo trosite novac ludih gradjana. Treba vas mijenjati svake godine, ako ne radite kako treba.

MONDO REPORTAŽE