• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ubrzane procedure za autoput Banjaluka - Mlinište

Autor SRNA

Predsjednik RS Milorad Dodik u nastavku posjete Kini, imao sastanak sa predstavnicima "Čajna Pauer-Sinohidro korporacije" o ubrzanju dogovora za izgradnju prve faze auto-puta Banjaluka-Mlinište, projekta vrijednog 620 miliona evra.

 Ubrzane procedure za autoput Banjaluka - Mlinište Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Ova kompanija je već angažovana kod nas. U Rigi je između našeg direktora i njihovog predstavnika potpisan dogovor u vezi sa apliciranjem iz BiH za auto-put Banjaluka-Mlinište, u prvoj fazi Banjaluka-Mrkonjić Grad, koji će raditi ova firma", naveo je Dodik za RTRS.

On je naglasio da će se ubrzano raditi da bi se obezbijedilo da Ministarstvo finansija BiH pošalje aplikaciju što prije, najkasnije do Nove godine. Dodik je naveo da je ova firma već duže angažovana na izradi određenih studija i dokumentacije, te dodao da će već u decembru menadžeri doći u Banjaluku radi nastavka operativnih poslova.

"I danas sam ovdje uvjeren od njihovih ljudi da čim dođe ta aplikacija, da su oni ovdje obezbijedili procedure u Ministarstvu inostranih poslova, odnosno Ministarstvu finansija kineske Vlade i njihovoj razvojnoj Eksim banci, i da mogu da angažuju sredstva da bi počela realizacija tog projekta. Dobili smo uvjeravanje da je, uprkos nekim zastojima koje smo imali, kompanija veoma ozbiljno pristupila daljim aktivnostima na tom planu", naglasio je Dodik.

On je istakao da je auto-put Banjaluka-Mlinište dio mreže auto-puteva Republike Srpske, kao i da se intenzivno radi na tome da što prije počne izgradnja svih dionica.

"Ovih dana smo razgovarali o dionici od granice sa Srbijom do Brčkog, od Banjaluke do Prijedora, i, naravno, razgovaramo i o dionici Koridora `Pet ce`. U narednim godinama naša osnovna aktivnost upravo jeste u vezi sa izgradnjom infrastrukturnih objekata, odnosno auto-puteva, i izgradnjom hidroenergetskih objekata", naveo je Dodik, navodeći i projekat izgradnje bolnice u Doboju.

ZA DVA DO ČETIRI MJESECA PONUDA ZA IZGRADNJU HE "DABAR"

Predsjednik Dodik rekao je da su ga danas predstavnici kineske korporacije "Čajna voter elektrik" informisali da će za dva do četiri mjeseca dostaviti Srpskoj tehničku i finansijsku ponudu u vezi sa izgradnjom HE "Dabar".

"Možemo očekivati u naredna dva do četiri mjeseca da će tehnička i finansijska ponuda doći u Republiku Srpsku i da ćemo, nakon što pregledamo ponudu, moći da potpišemo ugovor o izvođenju", rekao je Dodik

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE