• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Načelnici i gradonačelnici mogu u fotelje FOTO

Autori mondo.ba Autori SRNA

Predstavnici Centralne izborne komisije (CIK) BiH uručili su u Sarajevu sertifikate načelnicima i gradonačelnicima izabranim na lokalnim izborima 2. oktobra.

Predsjednik CIK-a BiH Ahmet Šantić rekao je, obraćajući im se na ceremoniji dodjele, da se nada i vjeruje da će opravdati povjerenje koje su im glasači dali, te im poželio puno sreće i uspjeha u narednom mandatnom periodu.

Šantić je istakao da su potvrđeni rezultati lokalnih izbora 2016. godine objavljeni u Službenom glasniku BiH 1. novembra, te podsjetio izabrane zvaničnike na zakonsku obavezu dostavljanja izjave o imovinskom stanju koju su dužni dostaviti CIK-u BiH do 2. decembra.

Predsjednik CIK-a je podsjetio i na zakonski rok za konstituisanje skupština opština i opštinskih vijeća 30 dana od dana objave potvrđenih izbornih rezultata, kako je propisano, prije svega, poslovnicima o radu jedinica lokalne samouprave.

 "Ono što proističe kao obaveza iz odredbi Izbornog zakona BiH jeste obaveza koja se odnosi na Grad Sarajevo, odnosno Grad Istočno Sarajevo, u smislu da u roku od 15 dana od konstituisanja gradskih opština treba da bude izvršeno konstituisanje gradskih skupština", naglasio je Šantić.

CIK BiH potvrdio je rezultate lokalnih izbora za 57 skupština opština, 73 opštinska vijeća, 130 načelnika, četiri gradska vijeća, šest skupština gradova, 10 gradonačelnika i Skupštinu Brčko distrikta BiH.

GRUJIČIĆ: STVORENE NEPOTREBNE TENZIJE

Novi načelnik Srebrenice Mladen Grujičić izjavio je da su stvarane nepotrebne tenzije u vezi sa ovom lokalnom zajednicom u kojoj su provedeni demokratski izbori, te izrazio nadu da će sa današnjim danom napokon prestati širenje negativnih, a krenuti širenje pozitivnih primjera zajedničkog života.

"U Srebrenici su se odvijali demokratski izbori, građani su rekli svoje, a mi smo danas tu da to sve potvrdimo. Učinićemo sve da Srebrenica kao grad vrati dostojanstvo, da se pokrene ekonomija, te da stvorimo sve uslove da građani u ovoj lokalnoj zajednici žive prosperitetnije", rekao je Grujičić.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je, govoreći o prioritetima, istakao da Gradska uprava ima novu unutrašnju organizaciju, da predstoji usvajanje budžeta grada za 2017. godinu i niz pojedinačnih odluka.


"Prvo nam slijedi konstituisanje Skupštine grada i očekujem da ćemo nakon 21. novembra imati konstituisanu Skupštinu", rekao je Radojičić.

PETROVIĆ: IMAMO VIŠAK OD 220 ZAPOSLENIH U TREBINJU

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović kaže da sa zadovoljstvom prihvata mandat na dobrobit svih građana ovog grada. "Nažalost, od odlazeće uprave nema se ništa povoljno čuti. Nakon gubljenja izbora odlazeći gradonačelnik potpisao je 92 rješenja na neodređeno vrijeme tako da grad Trebinje ima više od 220 zaposlenih viška u odnosu na Zakon o loakalnoj samoupravi Republike Srpske", rekao je Petrović.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je da će nastojati dogovoriti širu koaliciju u gradskoj skuštini kako bi aprovodio brojne projekte u pravcu stvaranja lijepog modernog grada, kao i raditi na zaštiti od poplava.

"Bijeljina je drugi grad po veličini u Republici Srpskoj i jedan od rijetkih u kojem se broj stanovnika povećava. To podrazumijeva da ima puno toga što bi se trebalo uraditi i iskoristiti ljudski potencijal kako bi se grad mogao razvijati u pozitivnom pravcu", rekao je Mićić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE