• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akcija "Pravda": Predao se Zoran Lončar

Autor mondo.ba

Zoran Lončar, osumnjičeni u predmetu "Pravda", predao se danas Federalnoj upravi policije. On je u prostorije FUP-a došao u pratnji advokata.

Lončar je do danas bio nedostupan pravosuđu BiH, a njegovo ime se spominjalo od samog početka u akciji koja je, započela u petak.


Pripadnici FUP-a vrše pretrese u sarajevskoj ulici Envera Šehovića radi prikupljanja dodatnih dokaza u vezi sa ranije uhapšenim osobama u akciji "Pravda", prenosi N1.

Tokom međunarodne akcije "Pravda", koju sprovodi FUP, u saradnji sa MUP-om Republike Srpske, MUP-om Kantona Sarajevo, Obavještajno-bezbjednosne agencije i USKOK-om, slobode je lišeno više lica.

Zbog sumnje da su pomagali Lončaru, ranije su uhapšeni njegova bivša supruga Amirela i direktor Fudbalskog kluba "Olimpik" Hamdo Spahić.

Mirsad Delimustafić, brat Alije Delimustafića, koji je kao pripadnik organizovane grupe osumnjičen za nezakonitu prodaju i knjiženje nekretnina, predat je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Aliji Delimustafiću, Jusufu Škrijelju, Lejli Cerić, Samiri Skorupan i Suadi Hadžić koji su osumnjičeni da su oštetili građane BiH i pravne osobe sa kojim su sarađivali.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je u nedjelju od Kantonalnog suda u Sarajevu određivanje mjere pritvora i raspisivanja potjernice za bivšim sudijom Opštinskog suda u Sarajevu Lejlom Fazlagić i Zoranom Lončarom, dok je danas zatraženo određivanje mjere pritvora za Mirelu Lončar i Hamdu Spahića.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, prikrivanje dokaza i ponavljanja krivičnog djela.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE