• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Avdalović: Pokrenućemo Nevesinje!

Autor SRNA

Novi načelnik Nevesinja Milenko Avdalović obećava da će pokrenuti opštinu, uvesti novi sistem rada i, uz pomoć Vlade Republike Srpske, već iduće godine uraditi nekoliko velikih projekata.

Avdalović u intervjuu Srni naglašava da će prioritet biti rješavanje vodosnabdijevanja u Nevesinju, što je dugogodišnji problem ove opštine.

"Sve kapacitete ćemo usmjeriti u rješavanje ovog problema. Putem Ministarstva finansija obezbijedićemo od Svjetske banke 1,6 miliona KM, dok ćemo od energetskog sektora, koji u zoni Gornjih horizonata pravi vodovod, imati oko dva miliona KM za dovođenje vode sa izvorišta Udbina", ističe Avdalović.

Prvi čovjek Nevesinja kao prioritetne projekte u sljedećoj godini najavljuje presvlačenje asfalta na magistralnom putu Nevesinje-Mostar, kilometar puta prema Gacku, te sanaciju dvije glavne gradske saobraćajnice - Ulice cara Dušana i Ulice Nemanjića, kao i izgradnju kružnog toka na ulazu u Nevesinje iz pravca Mostara.

Avdalović najavljuje i određene infrastrukturne projekte u selima, te završetak projekta za kanalizaciju u prigradskom naselju Miljevac.

On ističe da će biti izgrađeno i centralno spomen-obilježje poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u užem gradskom dijelu.

"Budžetski deficit koji se prenosi godinama iznosi 1,5 miliona KM i moraćemo da radimo rebalans, ali će i nakon toga nedostajati oko 400 miliona KM da se podmire sve obaveze", upozorava Avdalović.

On napominje da je zatekao višak radnika u opštinskoj administraciji, ali poručuje da nikoga neće poslati na ulicu.

"Ukoliko Vlada smisli neki projekat da se opštine riješe viška u administarciji putem prijevremenog penzionisanja ili otpremnina, tek tada ćemo razmišljati o tome", pojašnjava Avdalović za Srnu.

Što se tiče novog sistema rada u opštinskoj administraciji, odgovornost će biti prebačena na načelnike odjeljenja.

"Do sada to nije bilo tako, već je načelnik opštine radio sve, dijelio socijalnu pomoć i komunicirao sa ljudima, naređivao i otpuštao", objašnjava Avdalović i precizira:

"Načelnik treba da vodi stratešku politiku, a načelnici odjeljenja da rade ono što i piše u Statutu i prihvate dio odgovornosti. Ubuduće će svako morati da zaradi svoju platu".

Avdalović očekuje značajnu podršku institucija Republike Srpske koju je predsjednik Srpske Milorad Dodik i obećao građanima ove opštine.

"Planirani su skori sastanci u Banjaluci. Predsjednik Dodik će ispuniti svoja obećanja. Svako ko dođe u Nevesinje u decembru 2017. godine vidjeće šta smo uradili", poručuje Avdalović.

Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Nevesinje biće održana 23. novembra, a vladajuću većinu, uz SNSD, činiće SP, DNS i SRS "Dr Vojislav Šešelj".

Tada će biti izabran i predsjednik Skupštine iz redova socijalista, dok će mjesto potpredsjednika dobiti radikali. Zamjenik načelnika opštine biće iz SNSD-a kome će pripasti i dva načelnička odjeljenja, a dva koalicionim partnerima.

Avdalović navodi da je primopredaja dužnosti izvršena u fer i korektnoj atmosferi, ali da stanje koje je zatekao u opštini nije nimalo dobro.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE