• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić: Konstitutivna sjednica 23. novembra

Autori mondo.ba Autori SRNA

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić najavio je da bi u srijedu, 23. novembra, trebalo da bude održana konstitutivna sjednica Skupštine grada, na kojoj će biti imenovani vršioci dužnosti načelnika odjeljenja po postojećoj organizaciji.

"Tek od 1. januara na snagu bi trebalo da stupi nova unutrašnja organizacija i sistematizacija, a samim tim i neka nova odjeljenja i novi načelnici", rekao je Radojičić novinarima danas u Banjaluci.

Govoreći o poziciji gradskog arhitekte, Radojičić je naveo da novi Zakon o lokalnoj upravi predviđa gradskog arhitektu, kao lice koje je u funkciji savjetnika gradonačelnika.

"Kada taj zakon stupi na snagu, promijenićemo pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji, na osnovu čega će biti predviđeno i mjesto gradskog i pejzažnog arhitekte", rekao je Radojičić.

On je napomenuo da je riječ o stručnom licu, koje će se baviti makroplaniranjem, urbanističkim planom i pravcima razvoja, a ne pojedinačnim problemima.

Kada je riječ o Ložioničkoj ulici gdje preduzeće "Željeznice Republike Srpske" odlaže rudu boksit, Radojičić je rekao da je istekao zaključak prethodnog gradonačelnika Banjaluke kojim je bilo obustavljeno izvršenje rješenja o zabrani ovom preduzeću o skladištenju boksita u toj ulici.

"Inspekcija će izaći na teren i utvrditi činjenično stanje, ali po informacijama koje imam, 'Željeznice' nisu nabavile ekološku dozvolu", rekao je Radojičić, dodavši da, ukoliko je tako, tamo će biti stavljena "žuta traka".

"Crna knjiga"

Na pitanje novinara da prokomentariše navode o "crnoj knjizi" SNSD-a, te "da li zna ko je na njoj", Radojičić je rekao da ne zna da postoji "crna knjiga" niti bilo kakva lista te vrste.

Radojičić je dodao i da sredstva informisanja treba da imaju pristup svim informacijama.

"Kada je riječ o banjalučkoj gradskoj upravi, mislim da već radimo otvoreno i transparentno, te nastojimo informacije pružiti i novinarima i građanima", rekao je Radojičić.

Sadnice lipe

Igor Radojičić posadio je danas novu sadnicu lipe, u okviru jesenje obnove zelenila u gradu za koju je planirano ukupno 27.000 KM.

Radojičić je rekao da su Banjalučani proteklih godina imali puno primjedbi na ubrzanu urbanizaciju grada i gubljenje zelenih površšina.

"U toku je sadnja 175 sadnica drveća, tako da ćemo imati i neke nove drvorede i blokovska zelenila", rekao je Radojičić novinarima.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE