• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odata počast poginulim policajcima RS

Autori mondo.ba Autori Agencije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srpske Željka Cvijanović danas su ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske u Banjaluci položilili vijenac na spomen-obilježje poginulim pripadnicima MUP-a.

Povodom obilježavanja krsne slave MUP-a Republike Srpske - Svetog arhangela Mihaila, vijence na spomen-ploču položili su i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač i direktor Policije Darko Ćulum, potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić.

Vijence su položili i delegacije Boračke organizacije Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, te grada Banjaluka.

Mitunom ćutnje odtata je počast poginulim pripadnicima MUP-a.

Krsna slava

U sjedištu CJB Banjaluka danas je, povodom obilježavanja krsne slave MUP RS - Svetog Arhangela Mihaila, služen parastos i položeni su vijenci na spomen-obilježje poginulim pripadnicima ovog CJB u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Banjaluka Željko Spasojević naveo je da je krsna slava MUP-a Republike Srpske povod za prisjećanje na 252 pripadnika banjalučkog CJB koji su dali živote, braneći Srpsku.

"To je podstrek svima nama da svakodnevno, maksimalno savjesno i odgovorno, na dobrobit svih građana, obavljamo poslove koji su sve izazovniji i teži", rekao je Spasojević Srni.

On je svim pripadnicima MUP-a Srpske čestitao krsnu slavu.

Vijence su položili i članovi porodica poginulih pripadnika CJB Banjaluka, a nakon toga je za njih organizovan prijem u prostorijama Centra.

ČUBRILOVIĆ: MUP - GARANT BEZBJEDNOSTI SRPSKE

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske - Svetog arhangela Mihaila i istakao da je ova institucija od formiranja do danas ostala kao garant bezbjednosti Srpske i njenih građana.

"Kao jedini bezbjednosni aparat pod punom ingerencijom Republike Srpske, MUP je značajno doprinio razvoju Srpske i njenih institucija", naveo je Čubrilović u čestitki upućenoj ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru policije Darku Ćulumu i svim pripadnicima MUP-a Srpske.

On je naglasio da građani Republike Srpske od MUP-a očekuju da i dalje profesionalno i efikasno štiti njihovu bezbjednost i imovinu, te da je MUP u proteklom periodu opravdao njihovo povjerenje, izrastajući u jednu od najrespektabilnijih policijskih agencija u BiH i regionu.

"Narodna skupština Republike Srpske i ja kao njen predsjednik učinićemo sve što je u nadležnosti i mogućnostima zakonodavca da se MUP dodatno osnaži kako bi mogao da se efikasno nosi sa bezbjednosnim izazovima današnjice, što podrazumijeva stalnu potrebu za tehnološkim, tehničkim i kadrovskim unapređenjima", istakao je Čubrilović.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Srecna slava ! ! !

MONDO REPORTAŽE