• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela saslušavanja članova Kolegijuma NSRS

U Tužilaštvu BiH u Sarajevu počelo je saslušanje šefa Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukote Govedarice u vezi sa održanim referendumom o Danu Republike.

 Danas u 12.00 časova biće saslušana i šef Kluba DNS-a u Narodnoj skupštini Srpske Spomenka Stevanović, a u 12.30 časova šef Poslaničkog kluba PDP-a u Miroslav Brčkalo.

Šef Kluba poslanika NDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Krsto Jandrić dobio je poziv od Tužilaštva BiH da u četvrtak, 24. novembra, bude saslušan u svojstvu svjedoka u vezi sa referendumom.

Šef Slobodnog demokratskog srpskog kluba u Narodnoj skupštini Darko Banjac dobio je poziv Tužilaštva BiH, te naveo da je poziv dobio za ponedjeljak, 28. novembar.

"Zbog unaprijed preuzetih obaveza neću biti u prilici da se 28. novembra odazovem saslušanju, o čemu ću posredstvom advokata obavijestiti Tužilaštvo BiH. Namjeravam i da reagujem zbog poziva Tužilaštva koji mi je poslat na latinici i na hrvatskom jeziku, što je nepoštovanje Ustava BiH", istakao je Banjac.

U ponedjeljak, 28. novembra, u Tužilaštvu BiH trebalo bi da bude saslušan i predsjednik stranke Napredna Srpska Adam Šukalo, u 13.30 časova.

 U predmetu koji Tužilaštvo BiH vodi zbog organizovanja referendum izjave je do sada dalo svih devet članova Komisije, od koji četiri kao osumnjičeni, a pet, koji su poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao svjedoci, najvjerovatnije, zbog njihovog imuniteta.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE