• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnadak: Kaubojska politika vlasti u Prištini

Autor SRNA

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da blokada koju su za vozila sa registarskim oznakama BiH uvele vlasti samoproglašenog Kosova predstavlja nekorektan, necivilizacijski, podmukao i antievropski potez.


Crnadak je najoštrije osudio ovu zabranu, koja je antievropski potez, suprotstavljen zdravoj logici i svemu pozitivnom što je zajednički učinjeno u regionu u posljednje vrijeme.

"To što se dogodilo juče i što su učinile vlasti u Prištini ne radi se ni najvećem neprijatelju, jer ne samo da je nekorektno, već je i podmuklo, jer nam zabrana uopšte nije najavljena", ocijenio je Crnadak.

On je naveo da su sa administrativnih prelaza vraćeni građani BiH, neki i sa malom djecom, te veliki broj kamiona sa kvarljivom robom.

"To se u normalnom svijetu tako ne radi. Mi smo posredstvom Evropske komisije bili u pripremama za razgovore koji je trebalo da na ekspertskom nivou budu održani u Crnoj Gori o pojednostavljivanju viznih procedura i mogućnosti za međusobna priznavanja dokumenata. Što se mene tiče nakon ovoga više nikakvi razgovori ne dolaze u obzir dok se ne prestane sa takvom 'kaubojskom politikom'", naglasio je Crnadak.

On je napomenuo da BiH neće uvesti kontramjere prema građanima samoproglašenog Kosova.

"Kao što do sada nije bilo prepeka u tom pogledu, smatram da neće biti ni ubuduće. Očekujem da će ovaj potez Prištine osuditi i evropski zvaničnici jer je upravo EU ulagala ogromne napore zajedno sa zemljama zapadnog Balkana u razvoj regionalne saradnje, veću povezanost i razumijevanje među narodima", rekao je Crnadak.

Vlada samoproglašenog Kosova donijela je sinoć odluku o zabrani ulaska na Kosovo vozilima sa registarskim oznakama BiH.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE