• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opozicija u Tesliću tuži načelnika Miličevića

Autor SRNA

Predsjednici teslićkih odbora SNSD-a, SP-a i SRS-a najavili su danas podnošenje krivične prijave protiv načelnika Teslića Milana Miličevića.

Iz SNSD-a, SP-a i SRS-a tvrde da je lokalna vlast najodgovornija za narušenu bezbjednosnu situaciju u opštini, za budžetski deficit, za izlaganje riziku tekuće likvidnosti, te za nenamjensko trošenje opštinske imovine.

Predsjednik Opštinskog odbora (OO) SNSD-a Dragan Bogdanić rekao je na konferenciji za novinare da će protiv Miličevića biti podnesena krivična prijava Okružnom tužilaštvu Doboj zbog zloupotreba pri zapošljavanju, sprovođenja javnih nabavki koje nisu u skladu sa zakonom, nenamjenskog trošenja opštinske imovine, te sumnjivih ugovora.

Bogdanić kaže da je opština Teslić na osnovu analize revizora dobila mišljenje sa rezervom za prošlu godinu, a uočene su mnoge nepravilnosti pri zapošljavanju, potom neorganizovanje popisa imovine, kršenje zakona o javnim nabavkama, neadekvatno raspolaganje imovinom, zloupotrebe korišćenja službenih vozila, loše planiranje budžetskih sredstava, neusvajanje izvještaja od preduzeća u vlasništvu opštine i neizmirenjivanje preuzetih obaveza.

Bogdanić kaže da budžetski deficit zaključno sa 29. februarom ove godine iznosi 2.444.630 KM, a opština je po osnovu sudskih sporova izložena znatnom riziku održavanja tekuće likvidnosti.

On je naveo da je najveći tekući dug od 1.471.389 KM u okviru parničnog spora koji je protiv opštine pokrenuo "Promtes" Teslić.

Predsjednik OO SRS Predrag Markočević rekao je da je u Tesliću narušena bezbjednosna situacija jer su nedavni događaji uznemirili stanovništvo.

Markočević ocjenjuje da ti događaju imaju političku pozadinu za koju je odgovorna lokalna vlast.

"Ne mogu se oteti utisku da se nasilništvo regrutuje kroz društvene organizacije koje djeluju na području opštine Teslić i finansiraju se iz budžeta", rekao je Markočević, koji odgovornim smatra načelnika opštine Milana Miličevića.

On je rekao i da Miličević nije realizovao zaključke sa sjedice Foruma za bezbjednost opštine Teslić od 30. septembra prošle godine, na koju je pozvan, ali se nije odazvao.

Predsjednik OO SP-a Dragutin Škrebić podržava to što je Pravobranilaštvo Republike Srpske pokrenulo postupak vraćanja vlasništva nad zemljištem bivšeg privrednog društva "Borja" sa opštine Teslić na Vladu Republike Srpske, navodeći da lokalna vlast namjerava da na prostoru industrijske zone izgradi tržni centar umjesto proizvodnih kapaciteta.

Škrebić je rekao i da je zemljište u vlasništvu poslovne zone "Lanara" Vlada Srpske 2010. godine prenijela na opštinu Teslić radi otvaranja industrijske zone, što do danas nije realizovano.

Bogdanić, Škrebić i Marković pozvali su načelnika Teslića Milana Miličevića da se javno oglasi o navedenim problemima, te poručili da će SNSD, SP i SRS, kao opozicione stranke, aktivno raditi na razvoju ove lokalne zajednice.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE