• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čubrilović: Vojnu imovinu rješavati "Dejtonom"

Autor SRNA

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je najbolji način za rješavanje pitanja vojne imovine da se ispoštuje Dejtonski sporazum.


"U tom sporazumu je definisano šta je čija imovina, pogotovo ako imate na umu činjenicu da Srpska sačinjava 49 odsto ukupnog prostora BiH. Uzimajući dio po dio, narušava se to načelo", rekao je Čubrilović novinarima u Gradišci.

Prema njegovim riječima, ukoliko dođe do udaljavanja od izvornog Dejtona, odnosno od zakonskih rješenja, onda će se ulaziti iz greške u grešku.

"Ovo, kako se sada misli i kako se nagovještava da će biti urađeno i kakve su odluke, svakako ne vodi dobrom rješenju", smatra Čubrilović.

Govoreći o odluci Ustavnog suda BiH da odbaci apelacije iz Republike Srpske, Čubrilović je ocijenio da to još jednom govori o dvoličnosti tog suda.

"Taj sud razmatra ono što oni smatraju da treba, ne drže se prava i zakonskih obaveza, a onda se čude zašto je nezadovoljstvo u Republici Srpskoj radom toga Suda", kaže Čubrilović.

Predsjednik Narodne skupštine Srpske je naglasio da takav odnos Ustavnog suda svakako nije u redu. "Vidjećemo u budućnosti kakav stav će Republika Srpska zauzimati prema tim pitanjima", dodao je Čubrilović.

Komentarišući informaciju da će krivičnu prijavu protiv njega Tužilaštvu BiH proslijediti predstavnici Fondacije "Istina, pravda, pomirenje" iz Tuzle zbog, kako su naveli, nedavne dodjele povelja Narodne skupštine Srpske "osuđenim ratnim zločincima", Čubrilović je rekao da nije čuo za tu prijavu.

"Narodna skupština nije dodjeljivala nikakva priznanja i to nije vezano za to, to je vezano za Odbor za obilježavanje 25 godina Narodne skupštine i to su odluke tog odbora. Za tu prijavu ne znam, vi kažete da je najavljena. Vidjećemo kad dođe, ovdje je sve moguće", dodao je Čubrilović.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE