• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pokrenuti istragu o Radončićevom svjedočenju"

Autor SRNA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da je obaveza pravosudnih organa da sprovedu istragu povodom svjedočenja predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića.

Radončić je, podsjetimo, rekao da je iza ubistva srpskog svata stajao projekat državnog rukovodstva iz tog doba.

"S obzirom na to i da pravosuđe u Republici Srpskoj ima pravo da istražuje ratne zločine, mislim da bi, ako u neko razumno vrijeme to ne urade institucije BiH, istragu trebalo da pokrene pravosuđe u Srpskoj", rekao je Ivanić za "Glas Srpske" komentarišući svjedočenje Radončića u Prištini u slučaju Keljemendi kada je naveo da je iza ubistva Nikole Gardovića u Sarajevu u martu 1992. godine, a što je bio okidač za rat, stajalo tadašnje najviše bošnjačko rukovodstvo.

Govoreći o evropskom putu BiH, Ivanić je naglasio da status kandidata za EU ne zavisi od upitnika već od političkog ambijenta.

"Status kandidata nećemo dobiti bez promjene političkog imidža i zato ostaje nekoliko ključnih obaveza, posebno pred partijama u Federaciji BiH. To su pitanja Mostara, odluke `Sejdić-Finci` i pozitivnijeg ambijenta. Od toga zavisi evropski put, a ne od upitnika Evropske komisije", dodao je Ivanić.

On smatra da u prijedlogu budžeta zajedničkih institucija BiH nisu mogle biti ostvarene uštede, jer je taj prijedlog u skladu sa višegodišnjim dogovorom entitetskih vlada i Savjeta ministara BiH.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Pa licemjeru to i vrapci na grani znaju i ne znam sta se tu treba i ima istrazivati.

MONDO REPORTAŽE