• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH "češlja" nekretnine stranaca

Autor mondo.ba

Služba za poslove sa strancima BiH provodi akciju kodnog naziva 'Nekretnina' koja se odnosi na provjere nekretnina koje u BiH kupuju strani državljani.

U toku su kontrole na cijelom prostoru BiH i to blizu 700 pravnih subjekata i 16 turističkih naselja, potvrdili su iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Kontrola obuhvata strane državljane iz stranih zemalja između ostalog iz Kuvajta, Saudijske Arabije, Sirije, Libije, Ukrajine, Rusije.

Služba za poslove sa strancima BiH će preduzeti mjere iz svojih nadležnost radi utvrđivanja kontrole boravišnog statusa kao i efikasne kontrole kretanja i boravka stranaca zbog sumnje na negativne implikacije po bezbjednosni sistem BiH i ekonomski sistem zbog neplaćanja poreza.

Povod za današnju akciju bile su informacije do kojih se došlo iz ranije preduzetih aktivnosti kada je utvrđeno da neki subjekti imaju polog od dvije hiljade KM, a da posjeduju preko 20 nekretnina milionske vrijednosti.

Rezultate akcije biće objavljeni u utorak ili srijedu, 6. ili 7. decembra, potvrdio je Slobodan Ujić, direktor Službe za poslove sa strancima BiH.

"Već više od više od 15 dana traje akcija kodnog naziva `Nekretnina` na cijelom prostoru BiH i iduće sedmice ćemo izaći u javnost sa onim što je zadokumetnovano i rezultatima", rekao je Ujić.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE