• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Pripremljen zakon o Ustavnom sudu BiH

Autor SRNA

Predsjednik Srpske Milorad Dodik rekao je da je prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH već pripremljen, te da preostaje da budu usaglašeni detalji sa HDZ-om BiH i strankama SZP-a, ako to žele, prije nego što bude upućen u proceduru.

Dodik smatra da je rješavanje statusa Ustavnog suda BiH važnije od evropskog puta i da to pitanje treba da bude riješeno ove zime. On je naglasio da postoji i konsenzus Hrvata o ovom pitanju, te pozvao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i opoziciju iz Republike Srpske da se ujedine o ovom pitanju.

Dodik je za "Glas Srpske" rekao da na nivou BiH ne može biti donesena više nijedna odluka, niti zakon dok na dnevni red ne bude stavljen i usvojen zakon o Ustavnom sudu, koji će eliminisati strance iz tog suda.

"Ne tražimo da bude zaustavljen život, nego odlučivanje. Ustavni sud uporno koristi ove stvari za obračun sa Srpskom i potrebno je dovođenje ove institucije u red da bi radila prema zakonu i da u njoj odlučuju jedino domaće sudije", rekao je Dodik.

On je dodao da nigdje u svijetu ne postoji ustavni sud čiji rad nije regulisan zakonom.

"Miješanje suda u pitanja koja nisu u njegovoj nadležnosti i čiji rad nije regulisan zakonom postoji samo u BiH i pokazuje neodrživost takvog pravosuđa", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska će nastaviti da slavi Dan Republike 9. januara i u tome je neće omesti nikakve odluke Ustavnog suda.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE