• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pandurevićeva: Poslanici SNSD-a rade protiv Dodika

Autor Agencije

Šef Kluba SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević upitala je danas zašto se predsjednik SNSD-a Milorad Dodik zalaže za vraćanje prenesenih nadležnosti sa Srpske na BiH, dok poslanici ove stranke rade drugačije.

 Pandurevićeva: Poslanici SNSD-a rade protiv Dodika Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba


Ona je navela da su na sjednici Predstavničkog doma, održanoj 30. novembra, poslanici SNSD-a branili ukidanje Nezavisnog policijskog odbora i Odbora za žalbe građana, tijela koja po Dejtonu ne pripadaju BiH, a koja su formirana 2008. godine.

Pandurevića je istakla da je poslanik DF-a Hanka Vajzović obrazložila svoju inicijativu za ukidanje ovih tijela time da su preskupa i neefikasna i da su postala svrha sama sebi, ali da su, kako kaže, poslanici SNSD-a bili protiv ukidanja, te da listing glasanja pokazuje da su presudili njihovi glasovi.

"S jedne strane su obećanja Dodika o vraćanju nadležnosti, a sa druge, kada iz FBiH dođe inicijativa da se ukinu dva tijela koja su prenesena nadležnost iz Republike Srpske na BiH, SNSD odlučno ustane protiv toga", rekla je Pandurevićeva na konferenciji za medije u Istočnom Sarajevu.

Ona je navela i da je 2008. godine, zahvaljujući, kako kaže, glasovima SNSD-a usvojen set pet zakona kojim su formirane institucije koje po Dejtonu ne pripadaju BiH.

"U mandantnom periodu od 2006. do 2010. godine u parlamentu BiH je usvojeno 167 zakona od čega su 23 potpuno nova zakona kojim su prenesene nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH i to je usvojeno glasovima SNSD-a", dodala je ona.

Prema njenim riječima, u tom mandantom periodu SNSD je verifikovao 25 zakona koje je nametnuo visoki predstavnik, a kojim se prenose nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH.

"Poslanik SNSD-a Nikola Špirić je na prošloj sjednici zdušno branio pravosuđe BiH kojim je Dodik nezadovoljan, pa mi ne znamo ko govori istinu", navela je Pandurevićeva.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

xy

Dok se imaju oko cega prepucavati, osigurane su im plate. A narod glasa i placa. I neka, tako mu i treba, sve po zeljama.

Gz

Kakva je samo to bagra. Evo 2je godine napadaju jedni druge a svi isti u gram, dok sve puca po ledjima nas sirotinje

MONDO REPORTAŽE