• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sud BiH: Kreso se nikad nije srela s Bajićem

Autor SRNA

Predsjednik Suda BiH Meddžida Kreso nikada nije razgovarala sa bivšim državnim tužiocem Hrvatske Mladenom Bajićem, niti ga je ikada bilo gdje srela, kako su to objavili pojedini mediji, saopšteno je danas iz Suda BiH.

U saopštenju se ističe da svi navodi izneseni na portalu "Novi" i u "Dnevnom avazu" predstavljaju grubo kršenje novinarske etike i tešku klevetu.

"Odlučno demantujemo da su vođeni bilo kakvi razgovori između predsjednice Suda i Bajića, ni kada je bio aktuelan predmet 'Purda', ni prije, a ni poslije njega. Osim toga, predsjednik Suda BiH ne postupa u ekstradicionim predmetima - to rade sudije prvog stepena", ističu u Sudu BiH.

U saopštenju se dodaje da navodi da je predsjednica Suda BiH onemogućavala prebacivanje predmeta ratnih zločina na entitetske sudove nemaju uporište u istini, jer u Sudu BiH više godina postoji fiksno vijeće koje je nadležno za prebacivanje predmeta ratnih zločina na niže sudove.

To vijeće, koje još radi ovaj posao, odluke donosi samostalno, a na osnovu jasno uspostavljenih kriterijuma. Kreso nikada nije bila član ovog vijeća.

"Apsolutno odbacujemo navode da je predsjednica Suda, zloupotrebom položaja, zaposlila jednu pripravnicu mimo konkursne procedure. Pripravnica je, kao i stotine drugih koji su u Sudu BiH odradili pripravnički staž, primljena na godinu dana, u skladu sa zakonom i uz poštivanje svih procedura Suda BiH", navodi se u saopštenju.

U Sudu BiH ističu da su to činjenice, a sve ostalo su pokušaji diskreditacije Meddžide Kreso i teške manipulacije građanima.

Portal "Novi" i "Dnevni avaz" objavili su sadržaj navodnog razgovora predsjednika Suda BiH Meddžide Kreso sa nekadašnjim hrvatskim kolegom Mladenom Bajićem.

Sadržaj razgovora objavljen je na osnovu tvrdnji koje je Bajić prepričavao novinarima u Hrvatskoj. Razgovor je, navodno, vođen u vrijeme kada je pripadnik hrvatske vojske Tihomir Purda uhapšen u BiH po nalogu istražnih organa Srbije i raspisane interpolove potjernice.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE