• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić: Banjaluka za bliske veze sa Zagrebom

Autor SRNA

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić razgovarao je danas u Zagrebu sa gradonačelnikom ovog grada Milanom Bandićem o unapređenju međusobne privredne i turističke saradnje.

 Radojičić: Banjaluka za bliske veze sa Zagrebom Izvor: Srna/MONDO
Izvor: Srna/MONDO

Radojičić je upoznao Bandića sa procesom konstituisanja gradskih vlasti u Banjaluci i planovima za tekući mandatni period, naglašavajući da je od velike važnosti da Banjaluka uspostavi bliske veze sa najvećim gradovima iz okruženja, uključujući i Zagreb, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Tokom sastanka Radojičić je naglasio da Banjaluka u budućnosti planira osnivanje gradskog komunalnog holdinga u čiji bi sastav ušla sva komunalna preduzeća koja nisu privatizovana, prema sličnom modelu kako je holding već organizovan u Zagrebu.

On je dodao da će priorititet gradskih vlasti biti poboljšanje privrednih aktivnosti kroz razvoj industrijskih zona i privlačenje investitora za ulaganje na području Banjaluke.

"U smislu regionalne saradnje, Banjaluka je već ostvarila značajne kontakte sa Ljubljanom u Sloveniji, a naša je namjera da, zajedno sa gradovima iz okruženja, radimo i na privlačenju sredstava iz evropskih fondova", rekao je Radojičić.

On je naveo da je današnji sastanak sa gradonačelnikom Bandićem prvi korak na putu unapređenja odnosa između Banjaluke i Zagreba, ističući da su vlasti najvećeg grada Srpske, osim ekonomije, zainteresovane i za intenziviranje saradnje između turističkih organizacija oba grada.

Osim gradonačelnika Radojičića, današnjem sastanku sa Milanom Bandićem prisustvovali su i predsjednik Turističke organizacije grada Banjaluka Ostoja Barašin i budući načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu i turizam Natalija Trivić.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

Prije odlaska u Zagreb, preporučujem prvo da se pročita knjiga "Krst na križu" od Ratka Dmitrovića, pa onda da pričamo o povezivanju. Toliko

Milan B Luka

Mislim da uopste nisi dobar sa glavom ili te uvatila promaja negdje na planini. Koji zagreb stace nam dobre veze sa njima od njih samo mozes ocekivati da ces dobiti noz u ledja i to je to . Vataj se posla i zaposljavajte narod a reklama ce sama od sebe biti . Samo se vozete i trosite narodne pare uopste niste kontabilni.

MONDO REPORTAŽE