• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić: Povoljnijim zaduživanjem do ušteda

Autor SRNA

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić najavio je da će narednih dana lokalnom parlamentu predložiti odluku o restrukturisanju gradskog duga od 80 miliona KM.

 Radojičić: Povoljnijim zaduživanjem do ušteda Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić najavio je da će narednih dana lokalnom parlamentu predložiti odluku o restrukturisanju gradskog duga od 80 miliona KM, kako bi se zaduživanjem po povoljnijim kamatnim stopama obezbijedila sredstva za višemilionske razvojne projekte na području Banjaluke.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Radojičić je tokom današnjeg razgovora sa predstavnicima turske grupacije "Setas", koji su izrazili interes za realizaciju i finansiranje više infrastrukturnih projekata, naglasio da bi Skupština grada na sjednici 27. decembra trebalo da donese odluku o restrukturisanju postojećih kreditnih zaduženja Banjaluke.

"Na osnovu toga biće raspisan međunarodni javni poziv za restrukturisanje gradskog duga koji će, podijeljen u više lotova, biti otvoren 45 dana. Na ovaj način stvorićemo uslove da već u idućoj godini pokrenemo više razvojnih projekata u Banjaluci pošto ćemo ostvariti značajne uštede u budžetu", naveo je Radojičić.

On je precizirao da trenutna kreditna zaduženja grada iznose oko 80 miliona KM i dodao da su neki ranije podizani krediti imali kamatne stope i do osam odsto, dok je danas prosječna kamata za ovakva zaduženja i duplo niža, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Radojičić je napomenuo da je o tome juče razgovarao sa direktorima svih komercijalnih banaka pozivajući i potencijalne inostrane kreditore da se prijave na javni poziv za restrukturisanje gradskog duga.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE