• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: EU upitnik moramo ispuniti do kraja marta

Autor SRNA

Vlasti BiH obavezale su se da do kraja marta iduće godine ispune Upitnik Evropske komisije, izjavio je član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

"Za to vrijeme moramo razriješiti pitanje odluka Suda u Strazburu, `Sejdić-Finci`, zatim odluke našeg Ustavnog suda kada su u pitanju izbor članova Predsjedništva BiH, Dom naroda, Grad Mostar, potom izborno zakonodavstvo", rekao je Čović.

Prema njegovim riječima, ukoliko u naredna tri mjeseca sve ovo bude riješeno, BiH će krajem 2017. godine imati kandidatski status.

Kada je riječ o izgradnji putne mreže unutar Koridora "Pet ce", Čović je konstatovao da su radovi na svim dionicama usporeni ili u zastoju, te dodao da je novac problem za svaki dio puta koji se radi.

Čović je dodao da u narednih pola godine mora biti završena priča o akcizama na gorivo, što je potencijalni izvor sredstava i garancija za podizanje kredita za gradnju puteva, prenosi današnje sarajevsko "Oslobođenje".

Prema njegovim riječima, nema novih kreditnih sredstava dok ne budu završene aktivnosti u vezi sa akcizama.

"Čak nas je Međunarodni monetarni fond /MMF/ uslovio narednom kreditnom tranšom dok ne riješimo akcize na naftu", istakao je Čović i dodao da MMF to radi više zbog garancije da im se mogu vraćati tranše.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE