• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Čudni komentari mojih susreta sa Dodikom

Autor SRNA

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je večeras u Sarajevu da mnogi na čudan način kritikuju njegove sastanke sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom na kojima razgovaraju o Ustavnom sudu BiH.

 Čović: Čudni komentari mojih susreta sa Dodikom Izvor: Anadolija/ Denis Zuberi

Izvor: Anadolija/ Denis Zuberi

Čović je ukazao na činjenicu da svi koji komentarišu budući prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH to čine, a da još nisu vidjeli nijednog slova ili riječi zapisane, a kamoli nekog prijedloga.

"Potrebno nam je malo više međusobnog povjerenja, jer ništa nećemo uraditi što će da oslabi BiH. Za takav zakonski prijedlog potrebna je podrška svih. Tu se niko ne može preglasati, jer su to preozbiljne stvari. Moramo da ponudimo rješenja za koje svi mogu vjerovati da su dobra za BiH", istakao je Čović, koji je i hrvatski član Predsjedništva BiH, na prijemu koji je organizovao povodom predstojećeg katoličkog Božića.

On je rekao novinarima da je siguran da koalicije na nivou BiH i FBiH koliko god nefunkcionisale i koliko god se stalno dovodile u pitanje, nemaju alternativu do 2018. godine.

"Mi u tom kapacitetu treba da ispred sebe napravimo veoma jasan plan i realizujemo ga", naglasio je Čović.

Prema njegovim riječima, danas u BiH postoji puno problema i nevjerice kako će biti riješena pitanja Sejdić - Finci, izbornog zakonodavstva, kako će se odgovoriti na Upitnik Evropske komisije...

"Postoji bezbroj razloga da budemo nezadovoljni. Puno toga nije urađeno kada je riječ o uređenju BiH, unutrašnjoj socijalnoj slici, potrebnoj socijalnoj osjetljivosti, ekonomskom jačanju, iako je mnogo mikro i makro ekonomskih pokazatelja pozitivno. To je područje u kojem treba da pokažemo da vjerujemo jedni drugima, da smo pravi koalicioni partneri", naveo je Čović.

On kaže da vjeruje da će do kraja godine riješiti sva zaostala pitanja kad je FBiH u pitanju, a to bi se moralo da uradi i na nivou BiH.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE