• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci zabrinuti zbog Dodikovih izjava

Autor Agencije

Povodom izjava predsjednika Srpske o razgovoru sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara, oglasila se Ambasada SAD-a u Sarajevu.

Ambasada SAD u BiH saopštila je danas da su zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hojt Ji i ambasador Morin Kormak apelovali na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da "preduzme korake kojima će pokazati svoju pozitivnu opredijeljenost za Dejtonski mirovni sporazum, suverenitet i teritorijalni integritet BiH, te kontinuirani proces evropskih integracija zemlje".

U saopštenju iz Ambasade se navodi da su "kao znak kontinuiranog opredjeljenja SAD za suverenitet i teritorijalni integritet BiH i jačanje demokratskih principa i institucija u zemlji", Ji i Kormakova razgovarali sa Dodikom da bi istakli zabrinutost "zbog njegovih nedavnih izjava i postupaka".

Ji i Kormakova tom prilikom ponovili su ranije iznesene stavove da protivljenje odluci Ustavnog suda predstavlja kršenje vladavine zakona, te da oni koji to čine moraju snositi odgovornost.

"Mi veoma ozbiljno shvatamo svaki pokušaj podrivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma. Očekujemo da će nadležne institucije rješavati pojave kršenja vladavine zakona u skladu sa zakonima BiH i podržavamo zakonski proces koji su inicirale te institucije, dok nastavljamo sa procjenom odgovarajućih posljedica u skladu sa zakonima SAD", navedeno je u saopštenju Ambasade SAD.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ranije je u izjavi za medije prepričao telefonski razgovor koji je nedavno vodio sa Kormakovom i Jiem, u kojem je od njega zatraženo da se odrekne politike SNSD-a i da se odazove Tužilaštvu BiH.

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan B.Luka

Izgleda da i ovima iz Americke ambasade uzdrmala se stolica zato sto je tramp pobjedio, a ocekivali su onu bedeviju klinton, brzo ce smjene u sarajevu . Cak unaprijed se slavila pobjeda klintonove hahaha super odose SOTONE SARAJEVSKE..

Rambooo

Ma ja neznam ovaj dodik koci cijelu drzavu tj mlade ljude i sve stanovnike u ovoj zemlji da idemo ka EU pa to dodik radi vec godina koci namjerno sve samo da bi on mogao reci na kraju svih krajeva da nismo uspjeli da bih nije uspjela i da ond on kao napravi drzavu RS.To mu i jeste cilj svo ovo vrijeme sve ove godine neznam samo jeli to dodik IZNAD ZAKONA????

Milan B.Luka

@Rambooo A druze jeli ta Eu kao dobra ako jeste idi prijavi se kao Migrant ionako su im potrebni oni koji ce da rade za sitnice,pa Eu se i bogati od mali dezava . Kao njima je stalo do necega,jest stalo da uniste sve .

Gz

Hm. Ma da. Jesu vise no ja za lanjski snijeg

MONDO REPORTAŽE