• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NSRS: Usvojen Zakon o bankama

Autor mondo.ba

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas po hitnom postupku Zakon o bankama Republike Srpske kojim se uređuju osnivanje, poslovanje, upravljanje, nadzor i restrukturisanje banaka.

Zakonom o bankama Republike Srpske uređuje se prestanak rada banaka u Srpskoj, kao i zaštita korisnika bankarskih usluga.

Poslanici su usvojili po hitnom postupku Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za bankarstvo, čiji je cilj proširenje nadležnosti Agencije za konsolidovani nadzor i restrukturisanje banaka, uvažavajući principe utvrđene relevantnim direktivama EU, prenosi Srna.

Po hitnom postupku usvojen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit, čiji je cilj usklađivanje pravila oporezivanja poreza na dobit sa načelima međunarodnog oporezivanja.

U danu za glasanje, po hitnom postupku usvojen je Zakon o prestanku važenja Zakona o posebnom doprinosu za solidarnost, čiji je cilj smanjenje administrativnog opterećenja u Republici Srpskoj ukidanjem parafiskalnih nameta.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o poreskom sistemu Srpske kojim se uređuje poreski sistem, kao i uspostavljanje i vođenje registra poreskih i neporeskih davanja.

Usvojeni su i odluka o dugoročnom zaduživanju Srpske za narednu godinu, odluka o kratkoročnom zaduživanju Srpske emisijom trezorskih zapisa za iduću godinu, Zakon o izmjeni i dopuni Zakona o tržištu hartija od vrijednosti, te odluka o prihvatanju zaduženja Srpske prema Evropskoj investicionoj banci za dodatno finansiranje po projektu bolnica u Srpskoj.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, nakon glasanja, okončao je 21. posebnu skupštinsku sjednicu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE