• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slučaj „Inauguracija“ trese i Prištinu

Autor mondo.ba

Haradinaj kaže da je pozvan, Tači mu ne vjeruje.

Slična situacija kao u Srpskoj i BiH, povodom inauguracije novog američkog predsjednika Donalda Trampa, događa se i u Prištini, gdje nekadašnji komandant terorističke OVK i šef "Alijanse za budućnost Kosova", Ramuš Haradnaj, tvrdi da je dobio poziv za inauguraciju dok tzv. predsjednik Kosova, Hašim Tači tvrdi da to nije istina.

Kako piše RTS, Haradinajev portparol Muharem Nitaj potvrdio je medijima u Prištini da će njegov šef ići na Trampovu inauguraciju, dok je Tači na svom sajtu, međutim, naveo da Haradinaja nisu pozvali Trampovi saradnici, već posebna kompanija koja se bavi kampanjom i odnosima sa političkim organizacijama.

To znači da je Haradinaj, kao i Dodik, pozvan na neki od mnogobrojnih balova ili pratećih događaja posvećenih inauguraciji američkog predsjednik.

Dodik je juče dobio poziv, koji je uputio Stiven Ti Kvigli, predsjedavajući Organizacije Sister Sitis Internešnl, da u svojstvu kopredsjedavajućeg prisustvuje Inauguralnoj gala večeri u Vašingtonu 17. januara, koja će biti održana u sjedištu Organizacije Ameriken Stejt Bilding. Na tom bi balu trebalo da se pojavi i prva dama Amerike Melanija Tramp.  Nešto ranije pozvan je na "Faith, Freedom and Future inauguracioni bal" u Vašingtonu.

Šef Predstavništva RS u Vašingtonu Obrad Kesić izjavio je da je Dodik pozvan na polaganje zakletve Donalda Trampa što je zvanični dio programa i  da bi trebalo da sjedi i sasluša Trampov inauguralni govor zajedno sa ambasadorima zemalja, ali i sa dvadesetak drugih državnika.

Među pozvanima je i Najdžel Faraž iz Londona, koji je vodio kampanju za izlazak Velike Britanije iz EU, kaže Kesić.

Informaciju su objavili i pojedini engleski tabloidi.

Ambasador BiH u Vašingtonu Haris Hrle tvrdi da je samo on dobio službenu pozivnicu za inauguraciju novog američkog predsjednika Donalda Trampa, s čim se slaže i ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak, koji izjavio je da će na inauguraciji prisustvovati samo ambasadori zemalja, pa tako i ambasador BiH, te da zvanični poziv od Trampove administracije Dodiku nije upućen.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE