• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik spreman za istorijski dogovor s "podanicima"

Autor Agencije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da Srpska u narednu godinu treba ući hrabrije i energičnije sa svojim zahtjevima, jer je to godina velike šanse u kojoj je potrebno ponovno nacionalno jedinstvo svih u Srpskoj.

 Dodik spreman za istorijski dogovor s "podanicima" Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Dodik je pozvao predstavnike Srpske u zajedničkim institucijama BiH da se vrate u Banjaluku i odustanu od svojih unilateralnih poziva, ličnih zastupanja i stavova.

"Spreman sam da napravimo istorijski dogovor za Srpsku koja ima šansu da u prvoj polovini godine zahtijeva svoj status i da ga svijetu predstavi na način da on bude razumljiv. Za to mora da postoji jedinstvo. Ako toga ne bude, mi ćemo ići bez njih. Savršeno dobro znamo šta radimo", rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske i dodao da je cilj da se utvrdi politika koja će se nedvosmisleno provoditi.

On je rekao i da Srpska mora biti aktivna i nuditi poteze, a ne da bude objekat na kome će drugi vježbati, kao što je pokušavala stara američka ambasada.

"Moramo ponuditi naš projekat, a to je Srpska koja je jača. Izvorni Dejton, ako toga nema i ako to neko ne želi, on snosi odgovornost za razgradnju BiH. O bazičnim stvarima za Srpsku nema dijaloga", ocijenio je Dodik.

On je ponovio da Srpskoj nije problem Bakir Izetbegović koliko su to podanici iz Srpske u Sarajevu.

"Da oni ne daju legitimitet i drže leđa Bakiru Izetbegoviću on ne bi postojao. Iznenadio me je njihov odnos u kome su bili spremni da učine sve protiv Srpske. Očekivao sam od njih da nastavimo politiku jačanja Srpske, a oni su učinili sve da ona bude kriminalizovana, što lošija, organizovali su proteste i svašta nešto po nalogu svojih stranih mentora", rekao je Dodik.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE