• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Sto miliona evra za UKC RS

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da se iz budžeta Srpske ulaže 100 miliona evra za izgradnju 85.000 metara kvadratnih prostora u Univerzitetskom kliničkom centru Srpske.

Dodik je istakao da je riječ o najvećem projektu u zdravstvenom sektoru, te podsjetio na završene projekte izgradnje bolnica u Bijeljini i Nevesinju i na planove za izgradnju bolnica u Istočnom Sarajevu i Doboju.

Nakon obilaska dvije etaže Centralnog medicinskog bloka UKC-a koje su rekonstruisane i opremljene, Dodik je naveo da, poslije rekonstrukcije i izgradnje ostalog dijela, preostaje i izgradnja prostora za Medicinski fakultet i Medicinsku školu.

On je rekao da je rekonstruisani dio urađen u skladu sa standardima najboljih ovakvih ustanova u okruženju, te zahvalio izvođaču radova - austrijskom preduzeću "Vamed" na dobro obavljenom poslu.

"Želim da ovo bude završeno u predviđenim rokovima i da stavimo tačku na rekonstrukciju UKC-a, iako će uvijek biti potrebe za održavanje i renoviranje. Na zaposlenima je da podignu značaj ovog centra u zdravstvenom smislu, a na nama političarima i ljudima iz državne administracije da obezbijedimo logistiku za to", rekao je Dodik.

On je poručio da je rekonstrukcija dvije etaže UKC-a dobra vijest povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike Srpske.

"Ovaj dan ima pažnju svih i drago mi je što su naši ljudi objedinjeni u tome", rekao je Dodik i pozvao građane Srpske da obilježe sutrašnji praznik - Dan Republike, bez obzira da li će prisustvovati svečanosti u Banjaluci ili biti negdje drugo.

Generalni direktor UKC-a Mirko Stanetić rekao je da se rekonstrukcijom i izgradnjom UKC-a stiču uslovi da sve organizacione jedinice ovog centra budu na jednoj lokaciji.

On je naveo da će na dvije rekonstruisane etaže biti smještene klinike za unutrašnje bolesti, za neurologiju, očne bolesti, za bolesti uha, grla i nosa, kao i dio Službe za maksilofacijalnu hirurgiju.

Stanetić je rekao da se kompletna rekonstrukcija i opremanje Centralnog medicinskog bloka UKC-a očekuje 2018. godine, te je zahvalio institucijama Srpske na pomoći i pacijentima na razumijevanju.

Rekonstrukcija i opremanje dvije etaže Centralnog medicinskog bloka UKC-a dio je "Projekta rekonstrukcije i opremanja Centralnog medicinskog bloka i izgradnje Sjevernog krila UKC-a Republike Srpske", koji finansira Vlada kroz kredit Evropske investicione banke.

Obilasku novih prostorija prisustvovala je i premijer Srpske Željka Cvijanović, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE