• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Perović: Sankcije Dodiku su stvar nekih lobija

Autor SRNA

Perović smatra da će, kada dođe do razgovora između nove američke administracije i Rusije, biti riječi i o tome i da će sankcije biti relativno brzo ukinute.

 Perović: Sankcije Dodiku su stvar nekih lobija Izvor: MONDO, Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO, Vedran Ševčuk

Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović kaže da su američke sankcije prema predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku u Rusiji dočekane veoma negativno i da se tumače kao miješanje u unutrašnje stvari BiH, s obzirom na to da je dato obrazloženje za uvođenje sankcija nepoštovanje Ustavnog suda BiH.

Perović smatra da će, kada dođe do razgovora između nove američke administracije i Rusije, biti riječi i o tome i da će sankcije biti relativno brzo ukinute.

On ne vjeruje da su sankcije poruka Srpskoj, već da je to stvar određenih lobija, te da je važno doći do pravih ljudi i objasniti svoj stav.

"Iz razgovora sa stranim diplomatama iz zapadnih zemalja shvatio sam da oni imaju jednostranu sliku o BiH i Republici Srpskoj i to na osnovu informacija od svog ambasadora", rekao je Perović za "EuroBlic".

On je naveo da Rusija traži poštovanje Dejtonskog sporazuma i da će i pitanje zatvaranja OHR-a biti na dnevnom redu jer Rusija smatra da tri naroda u BiH treba da se dogovore bez miješanja stranaca.

Perović kaže da Republika Srpska ima potencijala za turističku saradnju sa Rusijom, ali i Kazahstanom i Bjelorusijom, te da se radi na pronalasku aviokompanije iz zapadne Rusije kako bi bili organizovani letovi.

"Moramo da vodimo računa o sebi. Ruska inspekcija je bila dvije nedjelje, ali nijedna naša fabrika ne odgovara standardima. Znači, nije problem kod njih, nego kod nas", rekao je Perović.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE