• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS: Priča o četiri federalne jedinice je nerealna

Autor mondo.ba

Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević izjavile je danas da je priča o četiri federalne jedinice i nekim ozbiljnijim unutrašnjim promjenama ustavne organizacije BiH apsolutno neutemeljena.

 SDS: Priča o četiri federalne jedinice je nerealna Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Objasnila je i da je ta priča jednako nerealna kao priča Milorada Dodika o otcjepljenju Republike Srpske. Dodala je da i jedna i druga teza vuku u destabilizaciju i političke tenzije unutar BiH.

Priču o reorganizaciji, podsjetimo, danas je aktuelizovao lider HDZ-a BiH Dragan Čović.

"Za Republiku Srpsku je sveto slovo Dejtonski mirovni sporazum. Gospodin Čović ukoliko je zaista pragmatičan političar treba da zna. On zna i da u Parlamentarnoj skupštini BIH koja je jedino mjesto na kome se može mijenjati Ustav Bosne i Hercegovine, on ne može nikada skupiti dvotrećinsku većinu za takve ideje", rekla je Pandurević za N1.

On je dodala da SDS očekuje od Milorada Dodika da povuče potpis sa Prudskog sporazuma prema kojem je utemeljena ova ideja o četiri federalne jedinice.

"Posebno ću podsjetiti na izjavu gospodina Čovića od 6. januara koji je rekao da Hrvati traže i Posavinu. Sve je to neutemeljeno i nerealno. Svi se trebamo vratiti ka real politici, a jedino što je ovdje realno jeste Dejtonski mirovni sporazum i BiH uređena na načelima ravnopravnosti tri naroda i dva entiteta. Nikakav treći entitet ne dolazi u obzir, kao što je nerealno očekivati otcjepljenje jednog od entiteta ili kao što je nerelano očekivati centralizaciju BiH", poručila je Pandurevićeva.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Gospodo znana i ne znana RS ostavite na miru a vasu Bejha pravite kako hocete .

Nestranački.

Ipak gospođi Pandurović nije mjesto u politici. Ako nalazi primjedbe svim političarima neka nađe i Bakiru Izetbegoviću sa kojim je u koaliciji a koji radi na rušenju Republike Srpske.

MONDO REPORTAŽE