• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Neprihvatljivo prekrajanje granica RS

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlučno je odbacio svaku mogućnost prekrajanja granica Srpske ili umanjenja njenih institucionalnih kapaciteta.

 Dodik: Neprihvatljivo prekrajanje granica RS Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO
Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Dodik je naglasio da sva njegova politička borba godinama unazad nije ništa drugo do očuvanje Republike Srpske i nadležnosti koje su joj dodijeljene Dejtonskim sporazumom.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu potpredsjednika Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josipa Jerkovića kojom u kontekst federalizacije stavlja i mogućnost izmjena granica Srpske, Dodik je rekao da je to apsolutno neprihvatljivo i neizvodljivo i da, sudeći po dosadašnjim izjavama funkcionera HDZ-a, to predstavlja njegov lični stav.

Da li će Federacija BiH ući u proces federalizacije, naveo je Dodik, to je pitanje za Federaciju i političare koji tamo imaju političku odgovornost.

"Zabrinjavajuće je da one političke partije iz Republike Srpske koje su se svom snagom obrušile na Jerkovićev očigledno lični stav, prešućuju daleko teže izjave i postupke /bošnjačkog člana Predsjedništva BiH/ Bakira Izetbegovića, čija neskrivena politička platforma je urušavanje, a potom i gašenje Republike Srpske", ocijenio je Dodik.

Jerković je juče rekao da se nada da bi se, nakon unutrašnjeg preuređenje BiH, u okviru hrvatske federalne jedinice mogao naći veći dio Posavine i dijelovi Republike Srpske.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE