• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UN zabrinute zbog referenduma o nezavisnosti RS

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Nova administracija u UN zabrinuta je zbog mogućnosti održavanja referenduma o nezavisnosti Republike Srpske, rekao je Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak.

 UN zabrinute zbog referenduma o nezavisnosti RS Izvor: Brankica Spasenić/MONDO
Izvor: Brankica Spasenić/MONDO

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak kazao je danas u Banjaluci, nakon sinoćnjeg sastanka sa generalnim sekretarom UN-a u Njujorku Antoniom Guteresom, da je nova administracija ove najznačajnije političke organizacije "izrazila zabrinutost zbog mogućnosti održavanja referenduma o nezavisnosti Republike Srpske".

"Jasno sam im stavio do znanja da svi koji živimo u RS, volimo RS i da nikada ne može biti igranja sa njenim dejtonskim nadležnostima i teritorijom, ali da referenduma o nezavisnosti neće biti i to nije tema ovdje", kazao je Crnadak.

On je ocijenio i da su "manipulacije referendumima" donijele teret Srbima ovdje, ali i na međunarodnoj sceni.

Crnadak je kazao i kako je njegova impresija da nova administracija UN-a, za razliku od prethodne, pokazuje veće interesovanje za BiH i region.

"Očigledno da će procesi, koje se ovdje dešavaju, biti ubuduće bliži UN-u nego što je to bilo kod ranije administracije. Potvrđena je snažna podrška BiH", istakao je Crnadak.

Govoreći o popunjavanju evropskog upitnika, Crnadak je kazao kako je ministarstvo na čijem je čelu sve odgovore uradilo na vrijeme.

"Zadvoljan sam kako je MIP uradio posao i dali odgovore na 69 pitanja. Bilo bi odlično da u martu sjednu predstatvnici Savjeta ministara BiH i entitetskih vlada i prođu kroz sva tehnička i politička pitanja", rekao je Crnadak te ocijenio kako je "nepotrebno da se ovih dana takmičimo ko je prvi uradio svoje obaveze iz upitnika".

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Pa daj ubrzajte to. Da nam se vise ne sikiraju UN

MONDO REPORTAŽE