• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS: Premijerka uvrijedila žene u Srpskoj

Autor mondo.ba

Srpska demokratska stranka osudila je u današnjem saopštenju posljednje izjave premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović u kojoj je politički nastup potpredsjednice SDS Aleksandre Pandurević nazvala „klepetanjem nanulama“.

 SDS: Premijerka uvrijedila žene u Srpskoj Izvor: Vedran Ševučuk/Mondo.ba
Izvor: Vedran Ševučuk/Mondo.ba

Kako se navodi, Željka Cvijanović je za novinsku agenciju SRNA nakon nastupa potpredsjednice SDS-a u emisiji „Jedan na jedan sa Marinom Marinkovićem“ na Alternativnoj televiziji rekla da „nema vremena da komentariše svako klepetanje nanulama Aleksandre Pandurević“.

"Ovakve izjave Željke Cvijanović smatramo neprimjerenim i uvredljivim pogotovo što se radi o nečemu što je izgovorila osoba koja trenutno obnaša funkciju premijera Republike Srpske. Ova izjava je dodatno degutantna jer je izrečena od strane žene i to žene koja je u prošlosti tražila zaštitu od ovakvih istupa u javnosti prema njoj," saopšteno je iz SDS.

U ovoj stranci smatraju da je Željka Cvijanović ovom izjavom uvrijedila, ne samo Aleksandru Pandurević, već i sve žene u Republici Srpskoj, "čiji položaj sa funkcije premijera treba da brani i afirmiše."

SDS u saopštenju traži od Džender centra Republike Srpske da reaguje i javno osudi premijerkinu izjavu.

"S obzirom da je Džender centar Republike Srpske javna institucija mislimo da su pozvani da javno reaguju na ovakve izjave koje vrijeđaju sve i jednu ženu u Republici Srpskoj. Pozivamo ih da reaguju na isti način kao što su reagovali kada su stali u odbranu Željke Cvijanović ranije," kažu u najvećoj opozicionoj stranci.

Dodaje se da je "indikativna činjenica" da je ova izjava Željke Cvijanović prenesena na SRNI u 5.2.2017. 21:50 časova.

"Noćne reakcije i oglašavanja putem Novinske agencije Republike Srpske razervisana su isključivo za premijerku Željku Cijanović i predsjednika Milorada Dodika. Praksa noćnog oglašavanja premijeke i predsjednika je simptomatična jer ovo nije prvi put da SRNA njihove izjave prenosi u kasnim noćnim satima," zaključuje se u saopštenju.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Ma to je sitnica sta su sve zene a i mi svi dozivjeli i prezivljeli za ovih 20 i kusur godina pretrpljeli i od pozicije i opozicije.

MONDO REPORTAŽE