• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zgrada Aerodroma RS do kraja godine u novom ruhu

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Poslanik SNSD-a Dragoljub Davidović ocijenio da zgrada Aerodoma Republike Srpske u Banjaluci trenutno liči na provincijsku autobusku stanicu

Zgrada Aerodroma RS u Banjaluci biće renovirana do kraja ove godine, a za tu namjenu već je podignut kredit od sedam miliona KM u Investiciono-razvojnoj banci RS.

Potvrdili su ovo predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza RS na današnjoj sjednici Narodne skupštine RS, nakon što je poslanik SNSD-a Dragoljub Davidović uputio niz kritika na račun stanja i izgleda banjalučkog aerodroma.

"Odobren je kredit od IRB RS od sedam miliona KM za uređenje prostora i pristanišne zgrade na aerodromu, te kargo objekta. Vjerujemo da će do kraja ove godine biti uređena pristanišna zgrada", istakli su u Ministarstvu saobraćaja i veza RS.

Davidović je poručio da za uređenje Aredroma RS "nije potreban veliki novac, nego dobar domaćin“.

"Zgrada Aerodoma RS liči na provincijsku autobusku stanicu. Asfalt i plato ispred zgrade su puni rupa i ispucali. Što se tiče unutrašnjosti zgrade, tamo vidimo oštećen prostor, oguljena vrata, prljave prozore, policajci su u otrcanim uniformama, odnosno raskalašeno je stanje. Ovo je jedino mjesto gdje se sa aredroma ulazi u BiH, odnosno RS. Vjerujem da svi oni, koji tu ulaze prvi put, imaju mučan utisak", istakao je Davidović.

Još iz INFO

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vule

Pa sta ce je renovirati kad samo za beograd lete s njega,bolje da subvencioniraju neku od niskobidzetnih kompanija da dodje u banja luku kao sto je tuzla uradila,nije ni u tuzli lijepa zgrada aerodroma ali zato leto a sa wizzairo na sve strane

Putnik

Šta vrijedi lijepa zgrada kada nema letova. Neka se prvo time pozabave. Ako bude više letova biće više i para, pa mogu graditi i uljepšavati da ne dižu kredit, nego iz prihoda

Др

Од тога ће 6.5 милиона бити утошено на карго терминал, а остатак на путнички терминал који ће бити проширен за чак 350 квадрата.

Nina

Da imate mozga i da ste putovali malo vise u svojim pateticnim zivotima, znali biste da zgrada Banjaluckog aerodroma izgleda sasvim pristojno i da ni Becki aerodrom ne izgleda mnogo bolje. Treba privuci niskobudzetne aviokompanije i povecati broj putnika, pa bi se aerodrom sam od svojih prihoda unaprijedio, a ne da se uzima kredit. Sta se sve moze uraditi sa 7 miliona! E moja drzavo, jadna li si, a kakvi tobom vladaju i dobra si!!!

krajisnik

I treba napraviti jednu takvu ustanovu,neka ima RS aerodrom dostojan svih onih koji putuju avio prevozom.

MONDO REPORTAŽE