• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrov: BiH je spoljnopolitički prioritet Hrvatske

Autor SRNA

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov izjavio je da je spoljnopolitički prioritet Hrvatske da bude istinski partner BiH, sa velikim potencijalom u institucijama EU koji joj garantuje i teničku i političku pomoć na evropskom putu.


"Neupitan je teritorijalni integritet i suverenitet BiH, za koju smatramo da je ključ stabilnosti u jugoistočnoj Evropi", rekao je Petrov novinarima nakon razgovora sa članovima kolegijuma Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Petrov koji boravi u službenoj posjeti BiH naglasio je da će Hrvatska uvijek biti pouzdan partner BiH. Prema njegovim riječima, na sastanku sa parlamentarcima BiH razgovarano je o svim otvorenim pitanjima "koja opterećuju odnose BiH i Hrvatske".

Petrov je dodao da Hrvatska ima dobronamjerne želje prema BiH i njenim narodima i izrazio uvjerenje da na ovim prostorima više nikada neće doći do sukoba među komšijama, kao što se to dešavalo kroz istoriju. On je najavio da će uskoro biti održana i zajednička sjednica Vlade Hrvatske i Savjeta ministara BiH.

Predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Šefik DŽaferović naveo je da su odnosi BiH i Hrvatske i na političkom, i na parlamentarnom planu, na visokom nivou.

"Hrvatska i BiH upućene su jedna na drugu i čvrsto su opredijeljene za jačanje i proširenje svih oblika saradnje", istakao je DŽaferović.

Petrov će u Sarajevu razgovarati i sa članovima Predsjedništva BiH, te nadbiskupom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem.

Predsjednik Hrvatskog sabora danas će posjetiti Vitez, a sutra Mostar.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Andrej Kasalović ,Sarajevo

Ostanite u svom toru , idioti ,brinite svoju brigu , rješavajte svoje probleme i probleme Beograda.Da nam Zagreb i Beograd nisu " pomagali " mi bi i danas dobro živjeli.

MONDO REPORTAŽE