• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko nema novi oružani list, kazna do 1.500 KM

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Opozicija u RS zatražila da se rok za podnošenje zahtjeva produži do kraja 2017. godine, MUP RS protiv

Građani Republike Srpske imali su obavezu da do kraja prošle godine podnesu zahtjev za izdavanje novih oružanih listova, dok je u protivnom predviđena novčana kazna od 1.200 do 1.500 maraka i zaštitna mjera oduzimanja oružja.

Međutim, prema podacima iz MUP-a RS veliki broj građan tu obavezu nije ispunio, te su predstavnici opozicije u skupštini Srpske zatražili da se spomenuti rok produži do kraja 2017. godine, ali je MUP RS kategorično protiv. Iz opozicije su iznijeli podatak da je do sada oko 21.000 građana ispunilo ovu obavezu, dok je njih oko 10.600 vratilo oružje nadležnim policijskim stanicama.

"Veliki broj građana iz različitih razloga nije ispunio ovu obavezu, kako zbog neobaviještenosti, velikih gužvi stvorenih posljednjih radnih dana u 2016. godini, tako i zbog nemogućnosti da plate značajan novčani iznos za ljekarski pregled koji košta oko 180 KM, takse i druge obaveze. Shodno tome, predlaže se da se rok za podnošenje zahtjeva za izdavanje novih oružanih listova produži do 31. decembra 2017. godine", naveli su opozicionari.

Međutim, stav MUP-a RS je da je raniji rok bio sasvim dovoljan da se ispuni ova obaveza.

"Od dana stupanja na snagu Zakona o oružju i municiji, MUP RS je davanjem saopštenja, izjava i promo-džinglova putem elektronskih medija, obavještavao građane  o obavezi zamjene oružanih listova, kao i o roku. Zakonom iz 2007. godine, takođe je bio propisan rok, koji je produžavan tri puta, ali to nije doprinijelo da vlasnici oružja izvrše svoju obavezu", objasnili su u MUP-u RS.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

el ninho

Tako je nedajte da se produžava,samo pritežite građane šta se bune,jesmo birali i šta sad hoće.ja bih izmjenio zakon i pored veće novčane kazne uveo i zatvor.

Gz

1 500 km. Je l to mislite da je moja plata (penzija) 5 000 €

MONDO REPORTAŽE