• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Revizija tužbe - put ka nestanku BiH

Autor mondo.ba

Burne reakcije iz Srpske zbog najave Bakira Izetbegovića da će Međunarodnom sudu pravde u Hagu podnijeti zahtjev za reviziju tužbe protiv Srbije.

Reagujući na izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića, koji je najavio da će se izvršiti revizija tužbe protiv Srbije, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je to put ka nestanku BiH.

Dodao je i da će to doprinijeti pogoršanju odnosa između BiH i Srbije i da je narod u Srpskoj protiv te revizije.

Da revizija tužbe neće donijeti ništa dobro saglasan je i potpredsjednik Vlade Srpske i ministar pravde, Anton Kasipović. On je dodao da će to samo produbiti političku krizu unutar BiH i izazvati još veću podijeljenost, prenosi RTRS.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS Radovan Višković izjavio je da je revizija tužbe BiH protiv Srbije još jedan primjer politikanstva lidera SDA Bakira Izetbegovića.

Ističe da ova apelacija, koja, kako kaže, nema smisla potvrđuje da je istinita floskula "Tamo gdje prestaje razum počinje BiH".

Višković kaže da revizijom tužbe neće biti postignuto ništa dobro.

"Posljednjih petnaest dana aktuelna je ta priča, ali sam se nadao da će razum ipak prevladati", kaže Višković.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

BiH je nestala 92 proslog vijeka. Ovo sad sto neko zove BiH postoji samo na papiru. RS je prakticno odvojena od bejha. FBiH postoji a prakticno je nema. HB nema na papiru a svi znamo da funkcionise 10 puta bolje od federacije. Vjerovatno da funkionise i bosnjacka Bosna ali je oni uporö predstavljaju kao BiH. Dokle vise da se zavaravamo kad smo se vec davno podijelili

Vule

Veoma zalosno...Svi su oni isti...Ali realno,radi li bakit ista osim toga sto zivi u proslosti,stalno se vraca na temu rata,genocida...Da li je ikome palo na pamet da ga priupita da li je otvorio barem jednu fabriku,pokrenuo privredu,ali ne,to su nebitne stvari...

MONDO REPORTAŽE