• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vigemark: Tužakanje protiv Srbije koči reforme

Autor SRNA

Specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunar Vigemark poručio je danas u Banjaluci da bi revizija tužbe BiH prema Srbiji u ovom trenutku predstavljala kočnicu u sprovođenju ekonomskih reformi u BiH.

  Vigemark je ocijenio da godinu i po od sprovođenja Reformske agende postoje pozitivni rezultati koji bi u narednom periodu trebalo da budu još vidljiviji, te pozvao građane BiH da budu strpljivi u iščekivanju rezultata.

"U vrlo važnom ste procesu, gdje sa jedne strane sprovodite zakonske, privredne reforme, a s druge strane tu je proces evropskih integracija kroz popunjavanje upitnika i druge aktivnosti", rekao je Vigemark na Konferenciji o liderstvu i biznisu.

On je pozvao sve u BiH da ne miješaju i ne uključuju dodatna pitanja, promjenu izbornog zakonodavstva, federalizaciju i ostalo, jer su u ovom trenutku to pitanja koja skreću pažnju sa najvažnije stvari - privreda i ekonomija.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najavio je da će BiH predati zahtjev za reviziju tužbe Međunarodnom sudu pravde u Hagu ukoliko u narednih desetak dana bude procijenjeno "da postoje dodatne činjenice koje bi mogle biti osnov za obnavljanje tužbe".

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE