• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Govedarica: Ako tuže Srbiju, napuštamo institucije

Autor mondo.ba

Predsjednik SDS Vukota Govedarica izjavio je da će se predstavnici Saveza za promjene povući iz institucija BiH ako bude podnesena revizija tužbe BiH protiv Srbije.

 Govedarica: Ako tuže Srbiju, napuštamo institucije Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba

''Srbi u institucijama BiH treba da učine sve da zaustave Sakiba Softića i Bakira Izetbegovića. Ukoliko oni ipak pokrenu reviziju tužbe, to će biti nezakonito i nasilno i proizvešće najveću krizu nakon Dejtona", rekao je Govedarica za ''Avaz'' dodavši da će se predstavnici SZP povući iz institucija BiH ako tužba bude podnesena, ali ne prije toga.

On je prokomentarisao i izjavu potpredsjednika NSRS, Nenada Stevandića o tome da je predsjednik SDS, ''lojalan Izetbegoviću.''

''Svako normalan zna šta će se desiti ukoliko srpski ministri napuste Savjet ministara. Ukoliko je Stevandić spreman da neko potpisuje izvoz oružja iz BiH u Ukrajinu, to je već njegov problem,'' izjavio je Govedarica.

Još iz INFO

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

No Name

Pa juče priča nesta sasvim drugo, vidi se da Govedarica nema pojma o dejtonu, i zakonim BiH. On je samo piun Izetbegovica.

sale slovenac

ETO RADNIH MJESTA ZA NEZAPOSLENE DEMOBILISANE BORCE VRS.

Nece

Jasno je da je u koordinaciji sa Bakirom i ocigledno ima info. da nece biti tuzbe. Bakir ce toboze odustati a citav svijet ce mu aplaudirati kao velikom mirotvorcu. Onda ce mu Vucic ljubiti skute i velicati ga do nebesa.

Dejo

@Nece Pa ne bih rekao da je takav scenario.Bakir ne pokrene reviziju, a Srbi izadju iz Savjeta ministara prije vremena, onda medjunarodna zajednica nama skace za vrat kao remetilackom faktoru u BiH.I opet se mi upecamo i nama neka vrsta sankcija po glavi.

Gz

Vukota, kad prodje voz kasno je da ga cekas.

MONDO REPORTAŽE