• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić: Srbi u Sarajevu moraju biti odlučni

Autor SRNA

Lider socijalista očekuje da predstavnici Srpske u zajedničkim organima zaustave Bakira Izetbegovića u namjeri da obnovi tužbu protiv Srbije za genocid.

Lider Socijalističke partije Petar Đokić očekuje da predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH budu odlučni i da ne dopuste da budu iskorišteni instrumenti koje imaju na raspolaganju institucije u BiH kako bi se olakšala namjera lidera SDA Bakira Izetbegovića, Sakiba Softića i drugih da pokrenu reviziju tužbe BiH protiv Srbije.

Đokić je novinarima u Potkozarju kod Banjaluke rekao da je to jedino što može da se uradi, jer u pravnom smislu Republika Srpska više ništa, osim toga, ne može uraditi.

"Jasno se vidi da SDA i Izetbegović nemaju pravni okvir da mogu sami da pokrenu to pitanje, niti Softić može biti ovlašteni predstavnik BiH, ukoliko iza toga ne stoje sve strane", rekao je Đokić novinarima u Banjaluci.

On kaže da hrvatska strana nije spremna da to podrži, niti će predstavnici Republike Srpske to dopustiti.

Đokić je dodao da ova inicijativa treba biti odbačena, ali i upozorio da je ona kao pojava u društvu zabrinjavajuća, imajući u vidu da je Izetbegović rekao da je potpuno svjestan svih opasnosti i problema koje može izazvati takva inicijativa. On je pozvao predstavnike Republike Srpske u BiH i međunarodne zajednice da se pokrenu i upozore Izetbegovića da nema pravo da vodi aktivnosti koje mogu pogoršati stanje u zemlji.

Ivanić: Tužbu bi da pokrenu Bošnjaci, a ne BiH

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE