• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dokazi ne mogu biti stariji od šest mjeseci"

Autor SRNA

Britanski ambasador u BiH komentarisao mogućnost revizije tužbe BiH protiv Srbije.

Britanski ambasador u BiH Edvard Ferguson rekao je danas u Banjaluci da je Međunarodni sud pravde u Hagu postavio vrlo visoke kriterijume i standarde za pokretanje revizije tužbe BiH protiv Srbije pred pomenutim sudom, te da dokazi u vezi s tim ne mogu biti stariji od šest mjeseci.

Ferguson je naglasio da je na lokalnim vlastima da prosude da li ispunjavaju te standarde, kao i da su ovakve vrste revizija dosta neuobičajene procedure.

"U istoriji Međunarodnog suda pravde desile su se samo četiri puta i sva četiri puta bezuspješno. Vrlo je bitno da se ispuni taj standard. Ako postoji takav dokaz i postoji taj standard mi naravno podržavamo pravdu", rekao je Ferguson novinarima nakon sastanka sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem u Gradskoj upravi.

On je napomenuo da lokalne vlasti, a ne ambasadori, treba da odluče o podnošenju tužbe BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde. Ferguson je rekao da će uvijek podržavati vladavinu prava, te da bilo koji narod ili grupa ljudi treba da traži pravdu za počinjene zločine i tokom rata.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je prošle sedmice da će biti revizije tužbe BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu ukoliko ekspertska grupa, predvođena agentom Sakibom Softićem, procijeni da za to ima elemenata.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

yomla

ako se nesto odvijalo u '90-tim kakoce onda dokaz biti ne stariji od 6 mjeseci ..... pogotovo tajni dokumenti koji su cijelo vrijeme sakrivani od javnosti ...... zlocin nikad ne zastarijeva pa makar on bio i od strane jedne drzave ......

MONDO REPORTAŽE