• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SZP bojkotuje Savjet ministara zbog revizije

Autori mondo.ba Autori Agencije

Sjednica Savjeta ministara BiH danas nije održana jer predstavnici iz Saveza za promjene ne žele da učestvuju u radu ove institucije dok ne bude razriješeno pitanje revizije presude u predmetu protiv Srbije.

Ovo je potvrđeno Srni u Savezu za promjene.

Iz Saveza za promjene kažu da je to dogovoreno na jučerašnjem sastanku lidera ovog političkog bloka u Sarajevu.

Prethodno, rečeno je da će Savjet ministara BiH odžati umjesto redovno zakazane 92. sjednice telefonsku sjednicu na kojoj će biti razmatrani materijali koji su vezani za rokove. Nakon završetka telefonske sjednice biće objavljeno saopštenje.

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Mirko Šarović danas je rekao da se neodržavanje sjednice ne dovodi u vezu sa pokretanjem revizije presude po tužbi protiv Srbije.

“Odgođena sjednica Savjeta ministara BiH biće održana u utorak, a do tada ministri će raspravljati samo o hitnim pitanjima i to na telefonskim sjednicama”, izjavio je nešto ranije Šarović.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić jutros je rekao da je sjednica odgođena na zahtjev ministara iz Republike Srpske i nedvosmisleno naveo da to ima veze sa pokretanjem revizije presude.

"Mi, Srbi predstavnici u Savjetu ministara BiH, ne želimo da učestvujemo u radu ove institucije dok ne bude razriješen status u vezi sa revizijom presude u predmetu protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu", ističe Mektić.

On je naveo da treba vidjeti kako će se dalje odvijati situacija i da li će na zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića biti održana vanredna sjednica Predsjedništva BiH u vezi sa revizijom presude. 

Prošle nedjelje je i sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH odgođena za 7. mart jer na nju nisu došli poslanici stranaka iz Republike Srpske.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je u nedjelju da nema uslova da srpski politički predstavnici u Sarajevu nastave da učestvuju u radu sjednica zajedničkih organa.

Ivanić je istakao da predstavnici iz RS treba da ostanu u državnim institucijama i obavljaju dnevne poslove, ali da zbog "vaninstitucionalnog djelovanja SDA, nema uslova za održavanje sjednica“.

Član Predsjedništva BiH, Bakri Izetbegović, izjavio je kako revizija presude po tužbi BiH protiv Srbije "nije uperena protiv srpskog naroda nego da je riječ o pravdi na čijoj osnovi BiH sa komšijama želi imati bolje odnose u budućnosti."

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE