• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Pismo već upućeno u Hag

Autori mondo.ba Autori SRNA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je već uputio pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu kojim je osporio bilo čije pravo da u ime BiH podnosi aplikacije, jer o tom ne postoji odluka institucija BiH.

"Pismo istog sadržaja uputio je i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak. Predsjedavajući Ivanić je već u više navrata najavio da će ponovo obavijestiti Međunarodni sud u Hagu u slučaju da bilo ko pokuša da podnese aplikaciju u ime BiH", rečeno je u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Iz kabineta su podsjetili na Ivanićevu jučerašnju izjavu sa konferencije za novinare da će, kada aplikacija bude podnesena, pismo biti upućeno posredstvom specijalnog izaslanika, s obzirom na uticaj i pritisak bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića na ambasadora BiH u Holandiji Mirsadu Čolaković.

Dugogodišnji novinar i kolumnista "Nedeljnika" Ljiljana Smajlović izjavila je danas da ne razumije zbog čega Ivanić ne uputi pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu i obavijesti ga da iza zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije ne stoji BiH i da BiH ne traži reviziju.

Reakcija iz Ivanićevog kabineta uslijedila je nakon što je agencija SRNA objavila izjavu Smajlovićeve.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE