• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP: Koliko RTRS plaća Lazanskog i Đakovića?

Autor Agencije

U PDP-u tvrde da im je Agencija za zaštitu ličnih podataka dostavila tumačenje prema kojem je Javni servis Republike Srpske obavezan da narodnim poslanicima dostavi podatke o visini plata.

Klub poslanika Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini Republike Srpske dobio je tumačenje od Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH po kojem je Radio-televizija Republike Srpske obavezna da narodnim poslanicima dostavi podatke o visini novčanih naknada koja se isplaćuju fizičkim licima po osnovu angažovanja na Javnom servisu RTRS, saopšteno je iz te stranke.

Pošto RTRS odbija da saopšti tražene podatke, Klub PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske ponovo je danas uputio pitanje Ministarstvu saobraćaja i veza u vezi angažmana Miroslava Lazanskog i Mata Đakoviđa u JS RTRS.

"Pod kojim uslovima (finansijskim i nefinansijskim) Miroslav Lazanski i Mato Đaković učestvuju u kreiranju programskog sadržaja RTRS? Koliko im je pojedinačno do sada novca isplaćeno? Molimo vas da nam dostavite sve uplate, uključujući i putne troškove", navodi se u pisanom pitanju resornom ministarstvu vlade Republike Srpske.

PDP podsjeća da je njihov Klub poslanika zatražio na 12 sjednici, održanoj 17. maja prošle godine odgovor od Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske na pitanje koje se odnosi, između ostalog, i na iznos primanja Miroslava Lazanskog na Radio-televiziji Republike Srpske.

"U odgovoru koji smo tada dobili iz ministarstva navodi se da „autorska naknada po osnovu Autorskog ugovora predstavlja lično primanje autora, odnosno lični podatak, i da u tom smislu JP Radio-televizija Republike Srpske nije ovlaštena da trećoj strani otkrije lične podatke, a u skladu sa članom 17. zakona o zaštiti ličnih podataka BiH“, kaže se u saopštenju PDP.

Dalje se navodi da su, s obzirom da se radi o Javnom servisu Republike Srpske i da javnost ima pravo da bude informisana o svim isplatama iz javnih prihoda i da, u tom slučaju, bilo čiji ugovor ne može da bude sakriven od očiju javnosti, pa tako i ugovori na Radio-televiziji Republike Srpske, zatražili tumačenje od direktora Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

zena-zmaj

Mate vrijedi svaki fening, koliko god da dobija. Svaki put me iznova odusevi, nema promasaja. Britkog uma i ostrog jezika, argumentovano i bez pardona. Prava je uzivancija slusati ga.

MONDO REPORTAŽE