• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik u Moskvi: Lavrov, pa predavanje studentima

Autor SRNA

Milorad Dodik, predsjednik RS sutra se sastaje sa Sergejom Lavrovim, ministrom vanjskih poslova Rusije, rečeno je Nezavisnim u Ambasadi Ruske Federacije u Sarajevu.

Kako je istaknuto, Dodik će prekosutra održati predavanje studentima na Fakultetu političkih nauka u Moskvi.

Predsjednik RS Milorad Dodik najavio je da sutra putuje na važan sastanak u Moskvu zbog čega neće biti u prilici da se sastane sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federikom Mogerini koja dolazi u BiH

On je sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske rekao da putuje u Moskvu na sastanak koji je dogovoren još prije mjesec dana i ne može biti otkazan.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, izrazio je žaljenje što neće biti u prilici da razgovara se Mogerinijevom i dodao da će interese SNSD-a na tom sastanku predstavljati potpredsjednik stranke Željka Cvijanović.

On je istakao da nema ništa protiv evropskog puta BiH ako funkcioniše mehanizam koordinacije koji je dogovoren, a koji podrazumijeva da je Republika Srpska vidljiva i zastupljena na tom putu.

"Međutim, uveliko se priča o EU u nekoliko brzina i ne znam koja će biti brzina kada mi tamo dođemo. Možda će te brzine tada biti toliko velike da će se to sve rasuti i otići ko zna kuda", rekao je Dodik.

On smatra da treba vjerovati u političku teritorijalnu organizaciju Evrope koja mora da odbrani osnovne evropske vrijednosti.

"U tom pogledu opredjeljujem se upravo za te vrijednosti, ali nisam spreman da više podredim bilo kakav interes Republike Srpske kretanju BiH ka EU", rekao je Dodik.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Je l to ide (konacno) po mali ili veliki kredit?

MONDO REPORTAŽE