• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pismo Ivaniću otvoreno u Hagu, Bakirovo u Sarajevu

Autori mondo.ba Autori Žarko Marković

Pismo za Ivanića stiglo je otvoreno u Ministarstvo inostranih poslova BiH, dok je pismo za Bakira Izetbegovića otvorio neko od službenika u Predsjedništvu.

Pismo koje je Međunarodni sud pravde uputio predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću stiglo je otvoreno u Ministarstvo inostranih poslova BiH, dok su pisma adresirana na Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića bila zatvorena, saznaje Mondo od više izvora u zajedničkim institucijama BiH.

Naši sagovornici tvrde da je u MIP-u BiH nakon prijema pisama sročen zapisnik a zatim su koverte upućene u pisarnicu Predsjedništva BiH. 

"Službenici u pisarnici su tada napravili dodatni skandal. Da bi poravnali situaciju koju je kreirao neko iz Ambasade BiH u Holandiji gdje je očigledno i otvoreno pismo za Ivanića, neko od službenika iz pisarnice otvorio je i pismo za Izetbegovića. Upravo iz te kuhinje potiče informacija koju su danas objavili federalni mediji da je bilo otvoreno samo pismo za Izetbegovića", tvrde naši sagovornici.

Kako saznajemo, pisarnica je jedan od sektora u Predsjedništvu BiH koji je kompletan sastavljen od Bošnjaka. Ivanić je sa tim sektorom i ranije imao problema.

"Kada je ljetos prvi put pisao Međunarodnom sudu pravde, Ivanić je dobio odgovor koji je takođe otvoren u pisarnici. Tada je Ivanićev kabinet pokrenuo disciplinski postupak, ali taj slučaj nikad nije riješen jer službenici u pisarnici uživaju zaštitu Izetbegovićevog kabineta", dodaju naši izvori.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

radnik

Da bar svi mozemo negdje otici a nek ova kompletna ekipa iz svijeta politike i njihovi glasaci sa budzeta ovdje ostanu i uzivaju.

zena-zmaj

Drugari, ako cete vi da nastavite da se dopisujete, da ja gledam gdje da sklanjam djecu?!

krajisnik

@zena-zmaj Ja cu i djecu i cijelu rodbinu i sebe da premjestim ako treba i na Tibet.Samo da vise ovo ne slusam.Daj mi platu kao covjeku i necu da slusam polituku na tv-u.

MONDO REPORTAŽE