• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbori u Srbiji: Kako da glasate iz BiH

Autor SRNA

Državljani Srbije koji borave u BiH mogu se do 11. marta prijaviti za glasanje na predsjedničkim izborima u Srbiji 2. aprila u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije u BiH, saopšteno je iz Ambasade Srbije.

 Izbori u Srbiji: Kako da glasate iz BiH Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Prijave se mogu preuzeti u Ambasadi Srbije u Sarajevu, generalnim konzulatima Srbije u Banjaluci i Mostaru, kao i elektronski na sajtu diplomatsko-konzularnih predstavništava u BiH.

Popunjenu i potpisanu prijavu, zajedno sa kopijom važećeg pasoša ili lične karte Srbije, potrebno je dostaviti Ambasadi Srbije u Sarajevu, generalnim konzulatima u Banjaluci ili Mostaru lično, poštom, faksom ili mejlom.

Iz Ambasade napominju da je, u skladu sa važećim propisima, neophodno podnijeti novu prijavu za učešće na izborima bez obzira na prijave podnesene ranije.

Ukoliko lice nije upisano u jedinstveni birački spisak, posredstvom Ambasade i generalnih konzulata Srbije u BiH može se podnijeti zahtjev za upis. U tom slučaju neophodno je istovremeno podnijeti zahtjev za upis u jedinstveni birački spisak i zahtjev za upis u birački spisak podatka da će birač glasati u inostranstvu.

Uvid u jednistveni birački spisak može se ostvariti i elektronski na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Srbije unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Ambasada i generalni konzulati Srbije u BiH će, po dobijanju biračkog spiska od Republičke izborne komisije, uputiti pozive za glasanje.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE