• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istočno Sarajevo: Vuković novi gradonačelnik

Autor Agencije

Nenad Vuković izabran je danas na konstitutivnoj sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo za gradonačelnika.

  Novoimenovani gradonačelnik rekao je da ima velike planove i da će, prije svega, raditi na razvoju grada Istočno Sarajevo, ističući da je ovaj grad simbol opstanka Srba na tom prostoru zbog čega treba da ima posebnu pažnju u odnosu na sve druge gradove u Republici Srpskoj.

„Naredni mandat biće obilježen organizacijom Olimpijade mladih u zimskim sportovima 2019. godine, što će svima biti veliki zadatak, kako da se vratimo na svjetsku pozornicu sportskih takmičenja i predstavljanju turističkih potencijala i svega dobrog što prati organizaciju jedne takve manifestcije“, rekao je Vuković koji je kadar PDP-a.

On je dodao da će se zalagati za ravnomjeran razvoj Istočnog Sarajeva, napominjući da će posebnu pažnju posvetiti bolnici Kasindo i Univerzitetu, kao i da će razvijati dvosmjernu saradnju sa Vladom Republike Srpske i institucijama BiH.

Za zamjenika gradonačelnika izabran je Danko Vučetić /SDS/, dok je za predsjednika Skupštine grada ponovo izabran Miroslav Lučić /SDS/.

Za potpredsjednika je izabran Vinko Radovanović /PDP/. Sekretar Skupštine grada će biti Miodrag Kovačević /SDS/.

Izabrani odbornici u Skupštinu grada Istočno Sarajevo danas su položili svečanu zakletvu. Skupština grada ima 31 odbornika koji se bira iz šest gradskih opština, od kojih opština Pale daje osam, Istočna Ilidža i Sokolac po šest, Istočno Novo Sarajevo pet, a Trnovo i Istočni Stari grad po tri odbornika.

U novom sazivu Skupštine grada Istočno Sarajevo većinu od 17 odbornika čini Savez za promjene, a opozicija ima 14 odborničkih mjesta.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

PDP drma i Sarajevom i I. Sarajevom a i SDS nije za odbacit imaju i oni svojih nekih zamjenika i pomocnika. Ja sam do sada mislio drugacije da je SDS stranka a PDP strancica kad ono obrnuto..

MONDO REPORTAŽE