• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optužnica protiv genseka SDA i ostalih

Autor SRNA

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Amira Zukića, Safeta Bibića, Asima Sarajlića i drugih iz predmeta "Bosna" zbog udruživanja radi činjenje krivičnih djela u vezi sa nezakonitim zapošljavanjem u "Elektroprivredi BiH"

Amir Zukić i Safet Bibić optuženi su da su 2016. godine organizovali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako, kao i Ramiz Karavdić.

Oni su kao članovi grupe pronalazili lica spremna da daju novac za zaposlenje u "Elektroprivredu BiH".

Zukić je koristeći uticaj posredstvom Eseda DŽananovića realizovao nezakonita zapošljavanja u ovo preduzeće.

Asimu Sarajliću i Mirsadu Kukiću na teret je stavljeno da su koristeći položaj posredovali prilikom zapošljavanja, čime su počinili krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Optužnica je podignuta i protiv Seida Fazlagića.

Iz Kantonalnog tužilaštva je saopšteno da je optuženima na teret stavljeno udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelom primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, te krivično djelo protivzakonito posredovanje.

Sarajlić i Kukić optuženi su za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, dok je Zukiću na teret stavljeno krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja.

Džananović je optužen da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti, a Fazlagić za krivično djelo pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Optužnica je proslijeđena Opštinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje, a predloženo je i produženje pritvora Amiru Zukiću, Safetu Bibiću, Senadu i Nedžadu Traki, Ramizu Karavdiću, Esedu DŽananoviću i Seidu Fazlagiću.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE