• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vučić je i u Srebrenicu išao među prijatelje..."

Autor SRNA

Ministar za rad Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je premijer Srbije Aleksandar Vučić i 2015. godine išao među prijatelje u Srebrenicu, a da se desio pokušaj ubistva.

Govoreći o izjavi predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića o neutemeljenosti spekulacija o ugroženoj bezbjednosti premijera Srbije, Vulin je rekao da se nada da će ove godine domaćini biti odgovorniji i da će spriječiti nekog ko je pokušao nekažnjeno da ubije Vučića da to pokuša ponovo.

On je za RTS rekao da se bez mira na Balkanu ne može govoriti o ekonomskom napretku, ali da uprkos tome često izgleda kao da je Srbija usamljena u borbi za stabilnost regiona.

On je ocijenio da na samitu u Sarajevu može i mora da se govori o ekonomskoj saradnji i projektima, bez obzira na to što zemlje regiona opterećuju i unutrašnji i biletaralni problemi.

"Ne samo zato što je samit na tu temu, već jer je to bitno za život na Balkanu. To bez mira ne može, nekada vrlo često država Srbija izgleda kao da je usamljena u borbi za stabilnost našeg regiona", ukazao je Vulin.

On je ocijenio da nije slučajno što je njemački kancelar Angela Merkel primila Vučića baš dan pred samit u Sarajevu.

"To je snažna poruka i podrška Srbiji. Kada vam najveća ekonomija Evrope kaže da se vidi napredak i da se ide u dobrom pravcu, to je snažna ekonomska i politička poruka", zaključio je Vulin.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE